Mielipiteet

Koronavirus ja ilmasto

Lintu- ja sikaflunssan, sikaruton ja hullun lehmän taudin ym. jälkeen todettiin, että koronavirusta levittää lepakot ja käärmeet. Näin ollen ihmiskuntaa vaarantava eläinmaailma ollaan vähitellen käyty läpi, enää kalat, lohikuume tai turskarutto, puuttuvat.

Ja Kiinassa syödään kaikki, mikä liikkuu matelemalla, jaloin, siivin tai evillä. Soppa keitetään pääskysen pesistä ja pääruuaksi hämähäkkejä ja skorpioneja lepakonsiipimurekkeen kera tai pariksi vuodeksi maahan kaivettuja kananmunia. Saattaa olla, että virukset leviävät näinkin terveellisestä ja hygieenisestä ravinnosta huolimatta.

Toisaalta, on myös melkoinen sattuma, että virus romahduttaa Kiinan kaupan, ja välittömästi Kiinan kauppataseen suhteen pahasti alijäämäisen USA:n presidentti lähtee käymään Intiassa. Joku rumasti ajatteleva voisi päätellä, että joku yrittää hyötyä kahden miljardimaan, Kiinan ja Intian, kilpailuasettelulla. Kahden kauppa on kolmannen korvapuusti. Toivottavasti se tällä kertaa osuu oikean kohdalle.

Joka tapauksessa näin ilmastomuutoshysterian vallitessa on mielenkiintoista seurata, mitä merkitsee miljoonien kiinalaisten konttien kuljetuksen väheneminen maailman merillä samoin kuin lentoliikenteen osittainen lamautuminen.

New Yorkin terrori-iskun jälkeen 2001 todettiin, vaikkakin mahdollisuuksien mukaan vältettiin tiedon päästämistä julkisuuteen, että hälyttävän uhkaavat otsoniaukot Antarktiksen yläpuolella alkoivat lyhyessä ajassa kasvaa umpeen. Mikäli nyt todetaan samaa, pitäisi vihdoin tehdä oikeita johtopäätöksiä eikä kuvitella, että mummojen muovipussien kielto tai pelkät ilmastomielenosoitukset pelastaisivat maapallon ilmastoa.

Varsin hyödyllisenä sivutuotteena koranaviruksen leviämisestä on Keski-Euroopassa jo nyt todettavissa ainakin parempi rajojen vartiointi.

Uusimmat

Fingerpori

comic