Mielipiteet

Kostaminen on lopetettava!

Tiistaina 23.4 Forssan kaupunginhallituksessa tehtiin erittäin ikävä päätös, jolla käveltiin törkeästi vuoden 2017 kuntavaalituloksen sekä Forssan demareiden jäsenkokouksen päätösten yli. Hallituksen kokouksessa Emmi Lintonen ja Eino Järvinen vaihdettiin pois Loimijoen kuntapalvelut Oy:n hallituksesta. Lintonen toimi hallituksen puheenjohtajana ja Järvinen hallituksen jäsenenä, nämä paikat he ovat saanet demareiden jäsenkokouksessa kuntavaalien jälkeen. Paikkajako oli valmisteltu vaalituloksen, äänimäärien, halukkuuden ja osaamisen perusteella. Järvinen menetti samassa kokouksessa myös paikkansa jätehuoltoyhtiön luottamustehtävässä.

Syynä näihin toimenpiteeseen näyttää olevan Kaisa Lepolan ja hänen tukijoidensa kosto Emmi Lintoselle tämän ehdokkuudesta kevään eduskuntavaaleissa. Eino Järvinen näyttää menettäneen paikkansa sen vuoksi, että hän tuki Lintosen ehdokkuutta. Tyykikylän demareiden johtokunta ja yhdistykseen kuuluvat kaupunginvaltuutetut ja varavaltuutetut kysyvät, miten 426 ääntä kuntavaaleissa 2017 saanut Emmi Lintonen voidaan laittaa sivuun puheenjohtajan paikalta ja millä perusteella hänen tilalleen nostetaan Tapio Talikainen, joka ei ollut edes ehdolla 2017 vaaleissa. Talikaisen vuoden 2012 kuntavaaleissa saamat 18 ääntä eivät nähdäksemme oikeuta tämän paikan saamiseen.

Kyseenalaistamme myös Eino Järvisen luottamuspaikkojen menettämisen Ilkka Joenpalolle ja selkeästi vähemmän ääniä saaneelle Kirsi Laine-Mäelle. Ihmettelemme suuresti valtuustoryhmän puheenjohtajan Ilkka Joenpalon toimintaa asiassa. Sen sijaan että hän olisi yrittänyt kyseenalaistaa ja estää tämän muutoksen, hän otti itse palkinnon vastaan.

Lintoselle ja Järviselle ei ole kerrottu mitään syytä, miksi heidät pudotettiin pois näiltä paikoilta. Näyttää siltä, että tämän valitettavan operaation toimeenpanijoina toimii Forssan työväenyhdistyksen johtokunta ja kaupunginhallituksen SDP:n jäsenet, eli melkoisen pieni piiri. Asiaa ei ole käsitelty Forssan demareiden valtuustoryhmässä tai jäsenkokouksissa, mikä kertoo myös valitettavaa kieltä toimintatavoista. SDP:n tulevaisuuden kannalta on myös erittäin ongelmallista, jos nuoria sysätään syrjään, koska he eivät miellytä valtaapitäviä.

Viime syksynä Forssaan perustettiin toimestamme uusi sosialidemokraattinen yhdistys. Päätös perustamisesta ei ollut meille helppo, mutta koimme, että se oli erittäin tarpeellinen avaus. Emmi Lintosen ja Eino Järvisen kohtelu osoittaa, millainen ilmapiiri on valoillaan Forssan demareiden sisällä. Toisin kuin julkisuudessa on väitetty, uuden yhdistyksen perustaminen ei ole tullut yllätyksenä FTY:n johtokunnalle.

Emmi Lintosta on eduskuntavaalien jälkeen lyöty julkisesti erittäin rumasti. Hänen rikoksensa näyttää olleen se, että hänet on demokraattisesti SDP:n piirijärjestön päätöksellä asetettu ehdokkaaksi demokraattisiin vaaleihin. Julkisuudessa on esitetty väite, jonka mukaan Lintonen olisi vienyt ääniä Kaisa Lepolalta. Tälle väitteelle ei löydy mitään näyttöä. Kansa päättää, ketä se äänestää. Tyykikylän demarit eivät hyväksy näitä perusteettomia paikkavaihdoksia ja edellytämme, että paikkajako palautetaan ennalleen. Lisäksi katsomme, että kostaminen on syytä lopettaa ja nyt olisi syytä palata kaupungin asioiden hoidon pariin.

Uusimmat

Fingerpori

comic