Mielipiteet

Koulufarssi Tammelassa on ollut muiden kuin kokoomuksen syytä

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kokoomuksen kanta kouluverkkoasiassa on parikymmentä vuotta ollut täysin selkeä. Ei olla poukkoiltu sinne tänne, ei olla yritetty millään tavoin pitkittää päätösten tekoa eikä olla oltu kaatamassa jo tehtyjä valtuuston päätöksiä.

Aivan muut tahot ovat erilaisten lisäselvitysten takia tuhlanneet rutkasti aikaa ja rahaa.

Jo edellinen valtuusto kokousti useasti FAI:n tiloissa, niihin tutustuttiin tarkoin ja harvoja valtuutettuja lukuun ottamatta tilat todettiin hienoiksi. Sieltä oli jopa upea Pyhäjärvi-näkymä.

Samoin tekivät kunnan kaikki opettajat. Tiloja pidettiin hienoina ja sinne oltiin valmiita muuttamaan.

Sittemmin keskustan aloite uudesta koulusta ja taas ykskaks sen vastustaminen, on ollut melkoisen rankkaa koulukeskuksen henkilökunnalle. Varsinaisen koulutyön rinnalle on tullut jos minkälaista tilojen suunnittelua, kuvien katsomista. Ja taas yllättäen tulee tieto, että ensin tehdäänkin sisäilmakartoitus. Sen tuleminen kesti yllättävän kauan.

Olimme teams-kokouksessa kuulemassa tuloksia kaksi tuntia iltasella. Olemme olleet teams-kokouksissa arkkitehtien kanssa jne. Ja taas kaikki on epävarmaa, mutta silti pitää suunnitella. Lomalle lähdetään edelleen epätietoisina tulevasta.

Kyllä soisi tämän soutamisen ja huopaamisen jo loppuvan. Soisi, että uuden valtuuston tavoitteet olisivat Tammelan edun mukaiset ja työtä kuntamme eteen tehtäisiin yhdessä.

Fingerpori

comic