Mielipiteet

Koululaislakkoilu haaskaa verovaroja

Viime hallituskaudella eräät puolueet vaativat kovaan ääneen lisää rahaa koulutukseen. Nyt nuo puolueet ovat hallituksessa ottamassa velkaa tuohon koulutukseen mutta: nyt noita koululaisia ollaan aikuisten ”hyväksikäytön seurauksena” viemässä toistuviin lakkoihin, joilla väitetään olevan ilmaston lämpenemistä hidastava vaikutus.

Työmarkkinoilla laittomista lakoista seuraa usein sakot. Samanlainen hyvityssysteemi pitäisi saada myös koululaislakkoiluun, joka ei liity itse koulutukseen. Hävikkiruuasta kyllä puhutaan, mutta hävikkikoulutukseen pitäisi myös kiinnittää huomiota.

Veronmaksajien rahoja haaskaantuu, kun opettajia pidetään ensin turhanpantteina ja myöhemmin lapsille annetaan tukiopetusta paikkaamaan aiheettomien poissaolojen aiheuttamaa oppimisvajetta.

Kehottaisin luopumaan tuollaisesta koululakkoilusta, joka romuttaa maineemme maailman parhaana koulutusmaana. Näille tietyille poliitikoille koulutus on tosiasiassa vain pelinappula, jolla omaa profiiliaan nostavat. He vaativat lisää rahaa kouluille, mutta koulussa käymistä eivät näytä edellyttävän.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti