Mielipiteet

Koulun ”paluu normaaliin”?

Kuten on huomattu, niin vielä ainakin toistaiseksi artistit ”veisaavat virtuaalisesti” Youtubessa, kirjastot ovat kiinni, yleisötapahtumia ei voida järjestää, ravintoloiden terassit on suljettu jne. mutta peruskoulujen ovet on päätetty avata kahdeksan viikon etäkoulujakson jälkeen kertaheitolla ensi viikolla, jolloin koulun työpäiviä on jäljellä 12 kpl, mukaan lukien päätöspäivä.

Sen jälkeen alkaa noin kahden ja puolen kuukauden mittainen kesälomajakso, jonka aikana toivottavasti nykyinen tilanne muuttuu parempaan suuntaan ja virusvaarakin vähenee!

On varmasti tärkeää, että lapset ja nuoret voivat tavata toisiaan ja viettää aikaa yhdessä rajoitusten salliessa, mutta eikö se kävisi päinsä myös ilman peruskoulujen yhtaikaista avaamista? Se että osa lapsista ja nuorista on jäänyt opetuksen ja opettajien tavoittamattomiin etäjaksolla, on toki valitettavaa, muttei kai ihan uusi ilmiö lähiopetuksenkaan aikana? Sitä vartenhan meillä joka tapauksessa on asiantuntevaa ja osaavaa henkilökuntaa palkattuna.

Jos koti sitten on joillekin lapsille paikka, missä ei saa lämmintä ruokaa ja kouluun pääseminen on ikään kuin ”kodista pakenemista”, on todella tärkeää nostaa nämä asiat keskusteluun ja pyrkiä parantamaan tilannetta heidän osaltaan tässä yhteiskunnassa!

On myös arvosteltu äänekkäästi sitä, kuinka lapset ja nuoret ovat eriarvoisessa asemassa, kun etäopetuksen menetelmät vaihtelevat eri kouluissa ja eri opettajilla. Näin varmasti onkin, mutta syynä saattaa olla osittain myös varsin vaihteleva ja puutteellinen ohjeistus etäopetuksen toteuttamiseen ylemmältä tasolta.

On ikävää, että opetusalan ammattijärjestön asiantuntevat ja ammattitaitoon perustuvat kommentit tässä tilanteessa, koskien lähiopetukseen palaamista osittain mitätöitiin oman asian ajamisena, vaikka olen täysin varma, että kyseiset kannanotot tehtiin yhteiskunnan yhteisen ja oppilaiden edun nimissä!

Nyt kun taas kohta ollaan uuden edessä ja terveysalan asiantuntijoitakin on kuultu niin kuin heitä on haluttu kuulla, toivotan onnea ja menestystä tulevalle lähijaksolle ja toivotaan että kaikki sujuu mahdollisimman hyvin haastavassa tilanteessa, josta vastuu on tietenkin jälleen opettajilla ja muulla koulun henkilökunnalla. Etäisyyksien pitämisessä taitaa tulla kyllä haasteita…

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti