Mielipiteet

Kouluruoka

Kaikki eivät osaa arvostaa kouluruokaa. Kuva: Tapio Tuomela
Kaikki eivät osaa arvostaa kouluruokaa. Kuva: Tapio Tuomela

Monet ihmiset valittavat kouluruoasta. Miksi siitä valitetaan? Ei se ole haitaksi kenellekään. Sinulla on mahdollisuus syödä ilmaista ruokaa koulupäivän aikana. Useimmat oppilaat eivät syö edes aamupalaa. Eikö heillä tule koulussa nälkä?

Jos jokainen oppilas jättäisi pinaattikeittopäivänä ruoan syömättä, ruokaa tuhlaantuisi valtavia määriä.

Minusta vielä töykeämpää on, kun oppilaat tulevat ruokailuun ja ottavat teelusikallisen ruokaa lautasilleen. Pöydässä he levittävät ruoan lautasilleen ikään kuin sitä olisi paljon. He eivät edes syö levittämäänsä ruokaa, vaan vievät lautasen tiskattavaksi. Tällä tavalla syntyy turhaa tiskiä ja ruokaa menee hukkaan.

Jos ruokaa ei haluta ottaa, niin jättäkää mieluummin ottamatta. Onneksi olemassa on myös ihmisiä, jotka arvostavat kouluruokaa ja syövät sitä.

Usein sanotaan, että kouluruoka on ilmaista. Se on totta, mutta kaikissa maissa näin ei ole. Monessa koulussa ulkomailla lounaasta pitää maksaa tai on tuotava omat eväät. Lisäksi ulkomailla kouluruoka on usein epäterveellistä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa tarjolla on usein nugetteja, ranskalaisia ja hampurilaisia. Kuulostaa varmaan hyvältä, mutta jos syöt joka päivä roskaruokaa, se ei ole hyväksi kehollesi.

Suomessa tarjolla on monipuolista ruokaa. Tarjolla on myös kasvisvaihtoehtoja. Sanotaan, että Suomessa kouluruoka on paljon paremmalla tasolla kuin monissa muissa maissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic