Mielipiteet

Kritiikkiä!

Forssan kaupunki saisi kirjoittajan mukaan kieltää alueellaan ilotulituksen, kaiken räiskinnän ja rakettien myynnin. Kuva: Olli Nykänen
Forssan kaupunki saisi kirjoittajan mukaan kieltää alueellaan ilotulituksen, kaiken räiskinnän ja rakettien myynnin. Kuva: Olli Nykänen

Kyllä vain, kritiikkiä siitä, että Forssan kaupunki, joka mainostaa mielellään järkivihreyttä, järjesti peräti kaksi ilotulitusta.

Raimo Rönkkö kirjoitti aiheesta erittäin hyvin 29.12. Haluan kuitenkin tuoda parikin ajatusta julki aiheeseen liittyen.

Katson, että päätöksiä tekevät henkilöt ovat velvollisia ottamaan huomioon myös heidät, jotka eivät syystä tai toisesta saa ääntään kuuluviin.

On sairaita, joille kaikki ylimääräinen häiriö on ylivoimaista kestää. On muistisairaita, joille pauke aiheuttaa suoranaista paniikkia. On henkilöitä, jotka elävät viimeisiä hetkiään tässä maailmassa. Onko niin, että kaikki jotka tästä turhaakin turhemmasta räiskeestä kärsivät, vain ohitetaan?

Oman lukunsa muodostavat tietenkin eläimet. Luonnon eläimet ovat paniikissa ja joutuvat jättämään turvallisen yöpymispaikkansa. Kaikilla lemmikeilläkään ei ole sitä onnea, että heidän huoltajansa osaisivat toimia parhaalla mahdollisella tavalla eläimen kannalta. Elämme sivistysvaltiossa, eikö niin? Vahvimman oikeus heikot unohtaen ei ole hyväksyttävää.

Toivon, että kaupunkimme päättäjät tekevät jatkossa rohkeita ja oikeita päätöksiä. On melkoisen outoa pistää rahaa taivaan tuuliin samaan aikaan, kun mietitään voiko sairaalan yöpäivystyksen säilyttää!

Toivon todella, että ilotulitteiden (voiko typerämpää nimitystä olla) myynti lopetetaan ikiajoiksi.

Toki jokaisella yksityishenkilöllä on tarkistamisen varaa omassa asenteessaan. Mitäpä jos etsisimme esiin sen empaattisen puolen, joka jokaisessa asustaa.

Forssa voisi järkivihreänä liittyä edelläkävijöihin ja kieltää kaiken räiskeen alueellaan, samoin kuin rakettien myynnin. Hiljaista ja rauhallista vuotta kaikille!

Uusimmat

Fingerpori

comic