Mielipiteet

Kuka on Keskusta?

Kolumnisti Marko Junkkari kyselee kolumnissaan ( HS 8.2.2019 ) ”Kuka on Keskusta” viitaten Keskusta-puolueen kahtiajakoon koskien niin kutsuttua perustulolinjaa, jonka viimekesäinen Keskustan puoluekokous linjasi ”pitkän aikavälin tavoitteekseen”.

Toisin kuitenkin on käynyt puheenjohtaja Juha Sipilän runtatessa puoluekokouksen kannan, mikä historiallisesti herättääkin perinteisen kysymyksen: ”Kuka on Keskusta?”

Viime perjantaina Keskusta sitten julkisti sosiaaliturvamallinsa, joka onkin nyt vastikkeellinen vastoin puoluekokouksen linjausta ollen lähellä Kokoomuksen ajamaa Amerikan Universal Credit mallia. (Lähteet: HS / Marko Junkkari 8.2.19).

Keskustan kannatus Ylen viimeisimmän mittauksen mukaan on vain 15,6% mikä on vähemmän kuin vuoden 2011 ”rökäletappiovaaleissa”, joten tulossa lienee puheenjohtajan vaihdos Sipilän omaehtoisen lupauksen ”tulos taikka ulos” myötä.

Kaukaa ei tarvinne puolueelle uutta puheenjohtajaa hakua, sillä hän löytyy ihan ”omilta nurkilta tois puolelt jokkee Turust” perusturvaministeri Annika Saarikon muodossa.

Keskusta puolueena tarvinnee nyt todellista ”steelladya” elikkä rautaista naisenergiaa puolueen nostamiseksi perinteisen alkiolaisen poliittisen linjauksen takaamiseksi ”kakkaran” pyörityksien sijaan.

Raimo Rönkkö

Uusimmat

Fingerpori

comic