Mielipiteet

Kuka puhuisi eläkeläisten puolesta?

Eläkeläisten tuloista on huolta.

Eräs eduskunnan valitsema hallitus taannoin teki päätöksen eläkeindeksin laskutavan muuttamisesta, joka on leikannut tuntuvasti eläkkeensaajien ostovoimaa. Päätöstä tehtäessä ei käyty eläkeläisjärjestöjen kanssa minkäänlaisia kolmikantaneuvotteluja. Ei silloin myöskään vastustettu eläkeläisten kurjistamispäätöstä ylityökielloin ja lakoin eivätkä yrittäjätkään tarjoilleet eläkeläisille soppatykein muonaa.

Eikä eläkeläisillä ole valtion tukemaa tukikassaa, josta masinoitaisiin eläkeläisten kannustustoimenpiteitä etujensa puolesta.

On se kummaa, että jäsenmaksuja liitoille maksaneet hylätään sen jälkeen, kun työelämä jää taakse eikä liittojen tilille tipahtele työantajan keräämiä jäsenmaksutuloja. Pelinappuloiksi ja propaganda-aseeksi eläkeläiset kyllä kelpaavat, mutta lakon tullen vanhukset kehdataan jättää jopa vaille ruokapalveluita. Jos meininki on tuollaista, niin sitten on parempi, että luovutaan verovähennysoikeuksista niin ay-liikkeen, työnantajien kuin MTK:kin jäsenmaksujen osalta ja korvamerkitään säästyneet rahat eläkeläisten ostovoiman palauttamiseen.

Viimeksi eduskunnan kyselytunnilla tuotiin esiin asunnottomien ongelmat ja huoli oli sanoinkuvaamaton. Mutta kun teatraalinen ”oppitunti” loppui, niin samalla edustajien murehtiminenkin loppui, niin kuin on käynyt joka vuosi aiemminkin ja saman aiheen tiimoilla. Moni vähävarainen eläkeläinenkin on tällä indeksiliukurilla liukumassa laitapuolelle asunnottomaksi.

Matti Hirvonen

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti