Mielipiteet

Kuka uskaltaisi

Kuka vihdoinkin uskaltaisi aloittaa hallitun saattohoidon Forssalle? Siten, että siihen asti kaikilla olisi täällä hyvä elää ja viimeisen olisi helppo sammuttaa valot?

Forssan erinomaista sijaintia on toitotettu jo vähintään 50 vuotta. Sitä viisasta ei ole löytynyt, joka vieläkään pystyisi sijaintia hyödyntämään.

Asukkaita tarvittaisiin lisää. Vain maahanmuuttajia olisi tarjolla, mutta ulkomaalaiset eivät forssalaisille kelpaa. Entä yritystoiminta? Emme rikastu, vaikka myisimme kuinka paljon perunoita toisillemme torilla.

Savupiipputeollisuuden aika on lopullisesti ohi. Työvoimaa tarvitsevista yrityksistä ja työpaikoista on turha uneksia.

Forssassa haaveillaan kakkostien parannuksesta ja rautatiestä. Meillä oli parhaimmillaan kolme kansanedustajaa eduskunnassa. Eipä syntynyt tulosta! Se juna siis meni jo.

Mikä lienee syynä? Poliitikkojen keskinäinen kiistely? Myös seutukunnan yhdistymisen juna meni jo. Päättyikö kehitys epäonnistumiseen poliitikkojen henkilökemioiden tai vallanhalun vuoksi?

On puistoja ja lapsiystävällisyyttä. Yhtäkään yritystä tänne ei niillä keinoin saada. Eikä niitä tuo merkillinen imagolässytyskään.

Forssa kuolee pois kuten niin moni muukin paikkakunta Suomessa. Ei mitään uutta auringon alla: maaseudullahan väestökato on jo koettu.

Joukkoliikennevälineissä on tulevaisuus. Forssan ja Helsingin väli linja-autolla kestää kaksi tuntia. Kukaan ei ole niin hullu, että muuttaisi tänne ‒ vaikka tontin saisi satasella, jos työmatkaan kuluu neljä tuntia työpäivän päälle.

Turkuun on sentään inhimillinen matka linja-autolla, mutta halpoja tontteja on lähempänäkin. Tampereella töissä käyminen on ihan mahdotonta.

Yhtäkään linja-autoyhteyttä Forssan ja Humppilan välillä ei ole aamujunalle eikä iltapäiväjunalle. Toivottavasti päättäjämme ottavat käytännön järjen käteen ja hylkäävät Tampereen suunnan sairaanhoitopalveluita suunnitellessaan.

Unohdetaan nyt jo koulujen rakentaminen ja yritysten perään haikailu. Vanhuksissa on Forssan tulevaisuus. Sairaala on oikealla tiellä.

Koska kirurgeja ei Forssa kiinnosta, oli ihan oikein lopettaa leikkaustoiminta. Vanhukset tarvitsevat pääasiassa sisätautien hoitoa ja kuntouttavaa toimintaa.

Panostetaan siis vanhuksiin, kunnes sen viimeisen on aika sammuttaa valot.

Änks4

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat