Mielipiteet

Kulutushysteriaa

Suomalaisella on yksi suurimmista hiilijalanjäljistä maailmassa tarkoittaen ilmastoa kuormittavaa ylikuluttamista. Tosin normaali jalanjälkikin on leveälestisellä suomalaisella etelämaalaista suurempi.

Maantieteelle emme mitään voi, kylmyyttä ja pimeyttä vastaan on suojauduttava. Välimatkat ovat pitkiä, tiet ja pihat on pidettävä kulkukelpoisina ympäri vuoden. Energiaa kuluu paljon.

Cityvihreät asuvat kivihiilellä lämpiävissä asunnoissaan ja vaativat hakkuitten lopettamista sekä polttomoottoriautoista luopumista harvaanasutulla maaseudulla. Esitetään maaseudun tyhjentämistä ja väen siirtämistä ”kusiaispesiin”, joiden aiheuttamaa ahdistusta ihmisten on paettava sekoittamalla pää tai lentämällä säännöllisesti mahdollisimman kauas.

Hämäläinen euromeppi ei ainakaan katsele liikaa sinivalkoisten silmälasien läpi, koska vertaa parlamenttinsa istunnossa Suomen metsiä Puolan hiilikaivoksiin ja Saksan autoihin ilmaston pilaajina. Metsälakien mukaan hoidetut Suomen metsät ovat pinta-alaltaan 0,5 prosenttia koko maailman metsäpinta-alasta.

Lentokoneen ikkunasta tai moottoritien varresta hankittu metsätietämys kasvaa retkeilemällä metsässä. Suurin uhka Suomen luonnolle on tekevien käsien puute tyhjenevällä maaseudulla, mikä johtaa pusikoitumiseen ja kansallismaiseman menetykseen.

Ylikuluttaminen ja kerskakulutus ovat keskittyneet suuriin kaupunkeihin. Suuret kaupparyhmittymät rakentavat ”ostosparatiiseja” ohjaamaan ihmisten ajankäyttöä. Aivopesty kuluttaja viettää vapaa-aikansa joko ostoskeskuksissa, etelän turistien pilaamissa lomakohteissa tai Lapin energiasyöpöissä laskettelurinteissä. Olet siis kuluttaja etkä ihminen.

Keskieurooppalaiset pakenevat kuumuutta Pohjolan viileyteen ja suomalaiset kylmyyttä etelän saunalämpötiloihin. Hulluus on huipussaan ja luontoäiti huolissaan.

Suomen maaseudulla on tilaa asua ja hengittää. Kasvimaa tai vaikkapa joulupossu takapihalla nostavat elintason aivan uudelle tasolle. Kulutat vain sen verran, kuin kasvatat ja maapallokin voi pelastua.

Uusimmat

Fingerpori

comic