Mielipiteet

Kulutusjuhlat

Pelastusarmeijan joulupata on kaunis perinne vähäosaisten hyväksi.

Jokavuotinen kulutusjuhla on taas ovella kun ”tuop’ Tuomas Joulun tullessaan myös tänä vuonna kuten ainiaan” joulurauhoineen juhlimaan vapahtajamme syntymää vuosi vuoden jälkeen siinä uskossa, että ilahdutamme itsemme lisäksi lähimmäisiämme jakelemalla lahjojamme toisillemme!

Kiinalaista, intialaista ja singaporelaista muovikrääsää ostetaan ”pilvin pimein”, jotka loppujen lopuksi lyhyen ajan kuluessa vain täyttävät kaapistomme taikka joutuvat luontoamme ja maailman meriä saastuttamaan.

Kaikilla ei toki ole mahdollisuutta ”runsaisiin antimiin”, sillä rakkaassa kotipesässämme on yli 620 000 OECD:n köyhyysrajan alittavaa köyhää, joiden jokapäiväinen elämä on taistelua omien särpimiensä riittoisuudesta!

Pelastusarmeijan jokavuotiset joulupadat ilmestyvät katukuviin. Niihin ihmiset voivat lahjoittaa antimiaan almuineen jatkojaettaviksi maanlaajuisesti vähempiosaisille kanssaihmisillemme.

Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö ry joutui siirtymään Töölön kisahallista Messukeskuksen isompiin tiloihin Pasilaan, jossa jouluaattona 24.12 klo 12–15 tarjoillaan jouluruoka CatCatin ja Paula Koivuniemen laulujen myötä.

Somerolaisen hyväntekijän, muotiputiikki Helmen omistajan Anita Hallapellon Laitalaisen Joulun punainen maitotonkka kiertää somerolaisissa yrityksissä. Siihen itse kukin voi rahansa pudottaa jaettavaksi jouluna vähempiosaisillemme!

Kesko ja K-kaupat ovat myöskin kumppaneina tukemassa keräyksiä, joten auttamishalua näyttäisi löytyvän tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio mukaan lukien, jotka ovat kohdentaneet lahjoituksensa Hurstin laupeudentyö ry:lle.

Hakaniemen torilla 6.12.2018 klo 12.–14 tarjoillaan Hurstin itsenäisyyspäivän hernerokka jaettavine villasukkineen eliitin samanaikaisesti röplyyttäessä yltäkylläisiä sapuskoita rinnuksilleen!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja rauhaisaa joulun odotusta itse kullekin toivotellen.

Raimo Rönkkö

Uusimmat

Fingerpori

comic