Mielipiteet

Kun saisi töitä!!!

Tämän toteamuksen esitti minulle tuntematon neitonen naapurirapusta. Kun keskustelin hänen kanssaan, niin nuoren toiveet työnsaannista olivat hyvin pessimistiset. Hänen kertoessaan pitkästä työttömyyskaudestaan en oikein voinut lohduttaa muuten kuin sanomalla, että kyllä sinä ehdit vielä töitä tehdä, kun olet vielä niin nuori.

Kysymyksessä oli aloitteellinen, reipas, ulospäin suuntautuva nainen, joka haaveili oman perheen perustamisesta. Nyt tulevaisuuden suunnitelmia ei voi viedä haavemaailmaa pidemmälle nykytilanteessa. Tuntuu tosi pahalta nähdä, kun olemme menettämässä… tuhoamassa taasen yhden nuorison työpanoksen, joka kartuttaisi eläkerahastoa maassamme.

Sipilän hallitus kyykytti köyhiä ja myös työttömiä tavalla, jossa sääli oli sairautta. Tulonsiirtoja tehtiin yrityksille, jotta yrityksillä menisi hyvin.

Nyt taasen valtio auttaa yrityksiä (lue veronmaksajien rahoilla), jotta saataisiin rattaat pyörimään ja vienti elpymään.

Onkohan ajateltu myös työttömiä ja heidän taloudellista asemaansa, jos sattuisi töitä saamaan? On hankalaa lähteä pitkän matkan päähän töihin, jos siihen ei ole varallisuutta.

Niin kauan, kun et ole kuollut, olet velvollinen ottamaan tarjottua työtä vastaan sanktion uhalla.

Jos järjestetään päihderiippuvaisille ilmainen taksimatka katkaisuhoitoon, niin olisi toivottavaa, että pitkäaikaistyötön saisi myös avustuksen vaikkapa ensimmäisen kuukauden ajaksi yleisiin kulkunevoihin.

Uusimmat

Fingerpori

comic