Mielipiteet

Kunnanjohtaja Tammelaan

Tammelan uuden kunnanjohtajan haku on käynnistynyt. Veroja on korotettu, palveluja uhataan karsia – ja väkiluku on jatkanut laskuaan.

Haluan Tammelan uudeksi kunnanjohtajaksi vahvan talousosaajan, joka ottaa kunnan kasvustrategian toisissaan ja pyrkii aidosti kääntämään Tammelan väestökehityksen takaisin vuosikymmeniä jatkuneelle kasvu-uralle. Hän ei luota sokeasti väestöennusteisiin ja konsulttien raportteihin, vaan suhtautuu niihin kriittisesti ja tarkistaa näkemyksiään, kun selvityksissä esitetyt tiedot osoitetaan virheellisiksi.

Tammelan uusi kunnanjohtaja ei saa olla taustaryhmänsä vanki, vaan hänen pitää ajaa kaikkien tammelalaisten etua. Päätöksiä tehtäessä hänen on valvottava, että kaikkien ryhmien mielipiteet tulevat kuulluksi ja huomioon otetuiksi. Päätöksenteon tulee olla läpinäkyvää, ja kumppanuuspöytiin on kutsuttava myös eri tavoin ajattelevat.

Hyvä kunnanjohtaja ei aja kuntaliitosta vastoin kuntalaisten enemmistön tahtoa. Kuntalaisista ja kunnan menestymisestä välittävä kunnanjohtaja asuu johtamassaan kunnassa ja on säännöllisesti tavattavissa kunnanvirastossa. Hyvä kunnanjohtaja jalkautuu kuntalaisten pariin muutoinkin kuin juhlatilaisuuksissa ja vastaa kuntalaisten kysymyksiin arvostavasti, oikea-aikaisesti ja tasapuolisesti.

Kunta on asukkaidensa yhteisö, ja tavallinen kuntalainen mittaa kunnanjohtajan menestystä työssään tosiasioilla: myönteisellä väestön, yritysten ja työpaikkojen määrän kehityksellä ja palvelujen parantuneella saatavuudella.

Tammelassa tarvitaan avointa keskustelua kunnanjohtajan valinnasta!

Kotini on Tammela

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti