Mielipiteet

Kunniagalleria ja marssijärjestys – Kaupunki ole missään vaiheessa tehnyt päätöstä kunniagallerian sijoittamisesta Ankkalammin puistoon

Kunniagalleria on tarkoitus pystyttää Forssan torin päätyyn Ankkalammin vierustalle. Kuva: Petri Ojanen
Kunniagalleria on tarkoitus pystyttää Forssan torin päätyyn Ankkalammin vierustalle. Kuva: Petri Ojanen

Kiitokset Sami Mattilalle (FL 23.11.) siitä, kun hän kommentoi tällä palstalla 22.11. julkaistua kirjoitustani. Arvostan Mattilan vastausta, koska se on varsin harvinaista kaupunkimme päättäjien keskuudessa, vaikka he mainostavat, että kuuntelemme herkällä korvalla ja toivomme kansalaisilta yhteydenottoja. Kun kansalaiset sitten lehtien palstoilla julkisesti ottavat kantaa sekä kysyvät jopa suoraan päättäjiltä mielipidettä heitä kiinnostaviin asioihin, niin pääsääntöisesti näillä kirjoituksilla on mykistävä vaikutus.

Onneksi tulee huhtikuu ja saamme tämänkin lehden palstoilta lukea päättäjien ja päättäjiksi pyrkivien näkemyksiä siitä, miten meidän asioitamme tullaan hoitamaan etujemme mukaisesti.

Sitten varsinaiseen asiaan.

Vastauksessaan Mattila kirjoittaa: ”Kaupungin edustajia on koko ajan informoitu hankkeen etenemisestä alusta lähtien ja siihen on suhtauduttu siellä positiivisella tavalla. Tein valtuustoaloitteeni kaupungille vain sen takia, että kaupungin päätöksenteko-organisaatio pääsee virallisesti kiinni hankkeeseen.” Tästä ilmenee, ettei kaupunki ole missään vaiheessa tehnyt päätöstä kunniagallerian sijoittamisesta Ankkalammin puistoon. Tällaista päätöstä ei löydy kaupungin toimielinten pöytäkirjoista eikä kaupungin viranhaltijapäätöksistä, ainakaan kaupungin kotisivuilta.

Omaan kysymykseeni: ”asetetaanko kaupunki jälleen sellaiseen tilanteeseen, että se joutuu tekemään päätöksen ulkopuolisen tahon pakottamana?” en saanut vastausta ja näyttää siltä, että epäilykseni toteutuu ja olemme samassa tilanteessa kuin nimimerkki Teinkö sokkelin turhaan kysyessään, että saako naapurin tontille rakentaa ja jos ei, niin miksi?

Uusimmat

Fingerpori

comic