Mielipiteet

Tammelan kuntoportaat on rakennettu oppikirjojen mukaisesti - Naapurikuntien portaat jäävät laadussa jälkeen

Tammelan kuntoportaat kestävät vertailun. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Tammelan kuntoportaat kestävät vertailun. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Olen ihaillut, miten hyvällä ammattitaidolla ja onnistuneilla suunnitelmilla Tammelan kunta on rakentanut urheilupuistoomme kuntoportaat. Portaissa on betoniset perustukset, teräksiset runkorakenteet, valaistut kaiteet ja askelmien korkeus ja leveys ovat oppikirjojen mukaiset. Portaitten elin-ikä on vähintään 100 vuotta.

Käytän portaita lähes päivittäin, kerrallaan 3–5 nousua. Kierrän vasemman kautta mäen alas noustakseni jälleen portaat ylös. Tunnen selvästi, miten yli 80-vuotiaan miehen reisilihakset ovat vahvistuneet ja voivat hyvin.

Vihkiäisten jälkeen luin lehdestä, että idean isänä on ollut O-P Jasu, josta kiitos hänelle. Pistepussisi on tältä osin täynnä, katso, että se ei vaan kaadu ja tyhjene kuntamme yhtenäiskouluprojektissa.

Kuntoportaita on rakennettu myös naapurikuntiin, yhteiskunnan varoilla ja myös talkoilla. Portaat on rakennettu maavaraisina ja askelrytmitykset ovat meidän portaisiin nähden poikkeavat ja laadullisesti heikommat.

Saamieni tietojen mukaan kuntoportaat maksoivat n. 45 000 € ja tuohon menoerään saatiin lisäksi 50 %:n avustus. Portaita liikutaan päivittäin keskimäärin 1000 kertaa, joka on käsittämättömän suuri luku. Kiitokset Petrille ja myös päättäjille.

Uusimmat

Fingerpori

comic