Mielipiteet

Kuoleman suudelma – Jos kokoomus pääsee hallitsemaan Forssassa, tulee kylmää kyytiä niin palveluiden tarvitsijoille kuin kuntatyöntekijöillekin

Havainnekuva kohutusta monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu
Havainnekuva kohutusta monitoimikeskuksesta. Kuva: Muu

Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Haonperä pillastui totaalisesti (FL 11.6.), kun paljastin kokoomuksen tulevan nelivuotiskauden salaiset suunnitelmat. Jos kokoomus pääsee hallitsemaan Forssassa, tulee kylmää kyytiä niin palveluiden tarvitsijoille kuin kuntatyöntekijöillekin. Kokoomus on valtakunnallisesti tehnyt jo leikkauslistoja niistä kuntapalveluista, joista se haluaa säästää tulevalla nelivuotiskaudella.

Forssan kaupungin toimialajohtajista koostuvassa johtoryhmässä, joka linjaa tulevia investointeja, ei ole yhtään sosialidemokraattia. Enkä tiedä, miksi Haonperä haluaa leimata virkamiehemme puoluepoliittisiksi. Mielestäni se ei ole sopivaa enkä siksi luettele kokoomuslaisia toimialajohtajiamme nimeltä.

Monet saattavat ihmetellä, miksi monitoimikeskuksesta puhutaan niin paljon. Se johtuu siitä, että monitoimikeskukseen menee valtava määrä meidän kaikkien verorahoja. Hankkeen kannattaja Haonperä kuitenkin kirjoittaa, että haluaa vähemmän veroja yrittäjille, palkansaajille ja eläkeläisille. Niin minäkin! Samaan aikaan Haonperä on kuitenkin rakennuttanut 30 miljoonan monitoimikeskuksen forssalaisten verorahoilla. Nyt kun monitoimikeskusta rakennetaan, on Forssassa käynnissä historiallisen suuret muuttotappiovuodet ja syntyvyys on vähäistä. Monitoimikeskukseen tuhlattujen eurojen takia kokoomus haluaa lakkauttaa useita toimia ja virkoja ja Talsoilan koulun.

Miten menemme tästä eteenpäin Forssassa? Nyt täytyy pitää tiukasti huolta siitä, että jokaisella forssalaisella on hyvä olla. Emme voi leikata vanhuspalveluistamme emmekä voi lakkauttaa lähikouluja lapsiltamme. Tarvitsemme myös arkeen väriä tuovia vapaa-aika- ja kulttuuripalveluita. Eikä pidä unohtaa FSHKY:n tarjoamia laadukkaita terveyspalveluja. Onneksi SDP:n pitkään tavoittelema hoitajamitoitus on tärkeä askel kohti laadukkaampia hoivapalveluita. Omaishoitajien työtä on tuettava ja omaishoidon kriteerit on yhdenmukaistettava koko maassa. Tulevalla valtuustokaudella on myös kiinnitettävä huomiota yksinasuvien tarpeisiin. Me onnistumme näissä tavoitteissamme, kun huolehdimme siitä, että saamme lisää potkua elinkeinoelämäämme. On myös arvostettava Forssan suuria työnantajia Parmarinea, Parmaa, HK:ta jne.Yritykset ovat Forssassa, koska meillä on osaavaa työvoimaa.

Jouko Haonperä (kok), olen varma, ettei kukaan demari kaipaa sinua suosittelijaksi kuntavaaleissa. Se on kuoleman suudelma. Olen myös oppinut politiikassa, ettei kannata näyttää poliittista raivoa kuten nyt teit ja aloit nimitellä minua lukutaidottomaksi, populistiksi ja vähemmistödemariksi. Ei haukku haavaa tee, mutta sivistysporvareita tuli ikävä.

Fingerpori

comic