Mielipiteet

Kustannusten nousu syö elintasomme – Kansalaisille on turvattava lämpimät, turvalliset ja halvat asunnot!

Asuntojen hintojen nousun syynä on mainittu korjausvelka. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Asuntojen hintojen nousun syynä on mainittu korjausvelka. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Kaikki elinkustannuksemme ovat huolestuttavasti nousseet vuosi toisensa jälkeen. Mm. tupakka, alkoholi ja polttoaine sekä sähkö- että lämpöenergia ovat hinnannousuillaan syöneet kansalaisten ostovoimaa.

Palkkataso on noussut lähinnä ennestään hyvin tienaavilla. Eläkkeiden indeksikorotukset ovat aina prosentuaalisesti olleet pienempiä kuin elinkustannusindeksin pohjalta tehdyt korotusprosentit. Asumiskustannukset myös nousevat esim. tonttivuokrien uusimisen yhteydessä ja muista kiinteistön menoista johtuen.

Suuri virkamiesarmeijamme poteroissaan keksii aina uusia perusteluita taksojen nostoille! Vuokrien noustessa asumistuet kyllä nousevat, mutta grynderit ulosmittaavat nuokin korotukset itselleen. Siksi sosiaalimenot kasvavat ja valtionvelkaa lisääntyy.

Nyt uutena asuntojen hintojen noususyynä on mainittu korjausvelka. Tätä nimikettä käytetään mm. vesijohtoputkien ja julkisivujen korjauksista. Ilmastomuutoksella myös perustellaan monenlaisia lisäkustannuksia. Ei puhumalla eikä hihoja heiluttelemalla maailma muutu paremmaksi, vaan teot puhuvat!

Totuus on, että menoja pitää pystyä karsimaan mutta tuloja ei voi estää. Näin on joku viisas joskus todennut! Jos tarkkaan katsomme ympärillemme, niin näitä menoturhuuksia näemme siellä sun täällä!

Perustuslakimme sanamuotokin, rivien välistä luettuna, kehottaa turvaamaan lämpimät turvalliset ja halvat asunnot kansalaisilleen asuttavaksi!

Uusimmat

Fingerpori

comic