Mielipiteet

Kutsuvieraat?

Lienee pieni yllätys, että Forssassa järjestettävä kulttuuritilaisuus aiheuttaa voimakkaita reaktioita. Normaalia on ollut, ettei kulttuuria nähdä tärkeänä Forssan kehittämisen suuntana ja tulevaisuuden mahdollisuutena.

Musica Kalevi Aho järjestettiin nyt kolmannen kerran. Tänä vuonna tilaisuudet saivat tärkeimmissä suomalaisissa tiedotusvälineissä (Hesari,Hbl,TV jne) todella paljon huomiota. Forssa oli maanlaajuisesti näkyvästi ja positiivisesti esillä. Forssan kaupungin satsaus, 2000 euroa, Työväentalon vuokra ja tuolit Villaforssiin. Aika hyvä sijoitussuhde kaupungin maineelle ja imagolle.

Olemme kiitollisia kaikesta taloudellisesta tuesta, jonka olemme saaneet Forssan kaupungilta ja useilta yrityksiltä. Festivaali tuotetaan talkoovoimin, vain muusikot saavat palkkaa esiintymisestä. Villaforss, puutarha ja taidekokoelmat ovat korvauksetta käytössä ja nähtävänä.

Olemme olleet yllättyneitä, etteivät tilaisuutemme ole paikkakunnan poliitikkoja kiinnostanut. Periaatteemme on ollut, ettei kutsuvieraskäytäntöä harrasteta. Vapaalippuja toki olemme antaneet vapaaehtoishommia tehneille. Villaforssissa on paikkoja hyvin rajoitetusti. Jokainen festivaali on tuottanut taloudellista tappiota.

Uskomme kuitenkin tulevaisuuteen ja näemme, että Forssa on juuri oikea paikkakunta Länsi-Suomen keskuksessa korkeatasoiselle monikulttuuriselle festivaalille.

Kalevi Ahon ansiosta meillä on mahdollisuudet saada joka vuosi korkeatasoinen ohjelmisto. Kalevin kontaktien avulla voimme Forssassa nauttia suomalaisten ja maailman huippumuusikoiden esityksistä. Ilman Forssan poliitikkojen ja talouselämän tukea festivaalin järjestäminen tulee mahdottomaksi.

Kenen vastuualueeseen Forssassa kuuluu kaupungin kulttuurin kehittäminen, kaupungin maineen ja imagon vaaliminen? Tietääksemme Forssan kaupungilla ei ole kulttuurijohtajaa, eikä edes kulttuurisihteeriä.

On turha syyttää vain meitä yhteydenoton puutteesta. Otamme kyllä kritiikin vastaan. Toivottavasti kritiikki on osoitus kiinnostuksen lisääntymisestä? Festivaalin ajankohta ja esiintyjät ovat olleet näkyvästi esillä mediassa (Kiitos Hämeen Sanomien ja Forssan Lehden tuesta), jopa Forssan kaupungintalon ala-aulan ilmoitustaululla.

Joten voidaanko sopia, että järjestämme yhteisen tilaisuuden syksyn aikana ja kaupungin johtoryhmä tarkkailee mitä tyykikylässä tapahtuu?

Monipuolisen kulttuurin, viihteen ja urheilun kehittäminen on aikamme nouseva trendi ja taitavat olla jopa taloudellisesti nopeimmin kasvavat alat ja työllistäjät. Asukkaiden elämänlaatu ja viihtyvyys nähdään yhtenä tärkeimmistä kriteereistä yritysten etsiessä sijoituspaikkoja ja investointeja.

Lopuksi pari vinkkiä, klassinen musiikki ja jazzmusiikki eivät ole eliittitaidetta, pukeutuminen tilaisuuksiin on vapaata ja Villaforssissa on tarjolla jopa alkoholipitoisia juomia myyvä baari.

Alpo Suhonen

Kalevi Aho

Hannu Lahtonen


Uusimmat

Fingerpori

comic