Mielipiteet

Kuu kiurusta kesään

Onko tämä lähestyvän kesän merkki? No se on ainakin tulevien vaalien merkki, kun lantakärryt, ne jotka ovat neljä vuotta olleet piilossa, ovat ilmestyneet pelloille. Eli niillä alkuperäiseen käyttöön ole enää asiaa, mutta vaalimainokset niihin sopii.

Ajelin viikko sitten perjantaina Helsingistä Poriin ja Forssan seudulta Poriin päin mentäessä niiden käyttö lisääntyi. Ensimmäisenä näkyi niistä Sanni Grahn-Laasonen, jonka pelkkä kuva peitti koko laidan. Sunnuntaina oli kärryjä ilmestynyt jo Porin seudullekin niin paljon, että aivan ruuhkaksi asti.

Vaaligallupit eivät oikein lupaa hyvää näiden kärryjen käyttäjille, jotka olivat pääasiassa kepulaisia. Aika monet kärryt saadaan korjata pelloilta niiden ”isännän” mukana ilman vaalitulosta odottamaan aikaa parempaa. Josko sitten neljän vuoden päästä vetäisi paremmin?

Tolppamainoksissa ylivoimainen ykkönen oli ”kevätlintu” kiuru, jolta ei edes etunimeä ollut mahtunut mainokseen. Arvata saattaa, että se oli kuitenkin Krista Kiuru, jolla oli joka risteykseen tultaessa aina pari mainosta peräkkäin ja sama risteyksen jälkeenkin.

Monet ihmiset tolpissa olivat vieraita ainakin minulle, ja eipä niiden nimiäkään ehtinyt edes lukea, vaikka auton nopeus olikin vielä talvinopeuksien luokkaa. Toivon poliittista menestystä niin näille tolppasankereille kuin lantakärryjen valloittajillekin. Useampia päiviä on vielä jännitystä.

Uusimmat

Fingerpori

comic