Mielipiteet

Kuuman entinen koulu voisi toimia Teerimäen päiväkodin ja Miinan koulun sivupisteenä

Kuuman koulun toiminta päättyi kevääseen 2020. Kuva: Henna Mäntymaa
Kuuman koulun toiminta päättyi kevääseen 2020. Kuva: Henna Mäntymaa

Jokioisilla on tehty muutosaloitteita varhaiskasvatuksen toimintamalliin ja järjestämiseen (FL 16.10.). Kuumassa on tyhjillään kunnan omistama koulu, joka voitaisiin ottaa käyttöön helpottamaan tilannetta. Kuuman entinen koulu voisi toimia Teerimäen päiväkodin ja Miinan koulun sivupisteenä nyt, kun viisivuotiaatkin on otettu esikoulukokeiluun mukaan. Lisäksi Jokioisten pohjoisen pään nuorimpien alakoululaisten koulumatkat pysyisivät kohtuullisina.

Kuuman koulun päärakennuksessa voisi olla luokka viskareille ja eskareille ja toinen luokka ykkös- ja kakkosluokkalaisille sekä sivurakennuksessa päiväkoti- tai perhepäivähoitotoimintaa. Näin kunta voisi tarjota perheille mahdollisuuden valita lapsilleen maaseudulla tapahtuva esi- ja alkuopetus, mikä lisäisi kunnan panostusta lapsiperheisiin. Jokioisten keskustaan vapautuisi tällöin mahdollisesti tilaa perustaa päivähoitoryhmä alle 3-vuotiaille, mikä palvelisi koko kunnan asukkaita.

Olisiko Kuuman koululle mahdollista perustaa myös vanhusten päivätoimintaa? Vanhukset voisivat olla pienten lasten kanssa ja lapset saisivat kuuntelijoita, ystäviä ja oppisivat asioita myös heiltä.

Kuuman koulun piha-alueet sopisivat mainiosti pienille lapsille. Suurella pihalla lapsilla olisi tilaa leikkiä ja käyttää mielikuvitustaan. Myös opettajille ja ohjaajille paikka on oivallinen virikkeellisen toiminnan suunnitteluun. Lisäksi koulun pihassa oleva monitoimikenttä tukisi pienten lasten liikkumista. Käyttökelpoiset ja olemassa olevat tilat kannattaisi hyödyntää silloin, kun niille on tarvetta.

Uusimmat

Fingerpori

comic