Mielipiteet

Kuunteleeko maailma suomalaisia?

Suomella ei ole kykyä ratkaista maapallon ilmasto-ongelmia, mutta EU kykenisi jotain tekemään. EU:n suuret maat kuitenkin vain itse lisäävät kivihiilen käyttöä ja myös rakentavat uutta fossiiliverkostoa maakaasuputkien ja nesteytetyn maakaasun myötä.

Ihan hyvä, että yritetään pelastaa maapallo keinolla millä hyvänsä, ja vain yhteisellä joukkuepelillä se tietysti onnistuu!

Maapallomme väkiluku on kuitenkin noin 7,5 miljardia ja Suomessa meitä on n. 5,5 miljoonaa. Meitä suomalaisia on koko väkiluvusta 0,07%! Jos kaikki maailman ihmiset olisivat jonossa, niin noin joka 1363:s olisi suomalainen, päässä laskienkin tuo luku on käsittämättömän suuri! Ja menepäs sitten suomalaisena neuvomaan niitä muita 1362 jonottajaa, että hoida oma osuutesi ilmastoasioissa, että minäkin saisin hengittää sitä alkuperäistä saasteetonta happirikasta ilmaa, joka on elämisen yhtenä edellytyksenä!

Maailman ihmisjonokin kiertäisi maapallon ympäri noin 187,5 kertaa toleranssina +/-1 kierros virheprosenttina, kun jonossa olisimme noin 1 metrin välein! Mutta joka vuosi väkimäärä lisääntyy koko maapallollamme. joten jonon pituuskaan ei ole vakio!

Eri mieltäkin saa olla, mutta minusta me suomalaiset olemme turhaan koko maailmaa koskevissa ilmastoasioissa aina eturivissä neuvomassa muita suurempia maita. Luuleeko joku, että meitä suomalaisia mukamas joku kuuntelee? Muistattehan laulun: ”Mua kuunnellaan sillä seinilläkin korvat on”. Tuo sanoma ei tässä ilmastoasioissa kuitenkaan päde, sillä muitten maitten mielestä todellakin olemme vain pieni inisevä hyttynen isojen norsujen seurassa.

Viimeinen oljenkorsi olisi, että lahjoittaisimme isojen maiden johtajille kuulolaitteet, jotta kuulisivat suomalaisten asiantuntijoiden ratkaisumallit ilmastoasioiden oikeaoppisesta hoidosta. Olemmehan toki hyvän koulutuksen avulla saaneet tunnustustakin maailman yhdeksi kehityksen kärkimaaksikin!

Mutta jos kuulolaite ei enää auta, niin on vielä se vihoviimeinen kääntämätön korttikin kääntämättä ja se kortti on viittomakieli, jonka hiljainen elekielen sanoma välittyy näön avulla aivoihin! Melusaastekin on ilmastoasia, koska se kulkee niin puhtaassa kuin myös likaisessakin ilmassa. Vaikka kuinka kielimuureja on maailmassa rakennettu, niin ne voidaan purkaa kuten Berliinin muurikin aikanaan purettiin, vain pieni osa jäi muistoksi jälkipolville!

Uusimmat

Fingerpori

comic