Mielipiteet

Kuusi kananmunaa kuukaudessa

Kirjoittaja pohtii erilaisten ruokavalintojen merkitystä ilmastonmuutoksen kannalta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kirjoittaja pohtii erilaisten ruokavalintojen merkitystä ilmastonmuutoksen kannalta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Elämme iloista ilmastopopulismin riemujuhlaa. Ympäristöpopulistijärjestö WWF julkaisi hiljattain listan, joka määritteli maailman pelastumisen perustaksi mm. kuusi kananmunaa kuukaudessa ihmistä kohden.

Kyllä kuusi kananmunaa kuukaudessa on aivan liikaa – menee mässäilyn puolelle! Neljä munaa riittää aivan hyvin ja kolmekin, jos ovat kooltaan isompia.

Sitä paitsi Kinder-munia voi aina ostaa ja nauttia, mikäli haluaa, niin kovasti itsensä munata. Niiden sisällä on aina kiva pikku yllätys ja mikäs onkaan parempi keskustelun avaus työpaikoilla kuin kertoa edellisillan Kinder-yllätyksistä.

Lihan syönnistä on tehtävä murhaan verrattava rikos. WWF antaisi luvan syödä punaista lihaa kerran viikossa, mutta kyllä se on aivan liikaa – kerran kuukaudessa on ihan maksimi. Sitä paitsi kuka yleensäkään syö ”punaista lihaa”, kyllä se yleensä kypsennetään ensin.

Viranomaistahojen on myös alettava valvomaan hyttysverkkojen ja rastasverkkojen myyntiä. On suuri vaara, että hyönteisverkkoja aletaan ostamaan proteiinin pyyntitarkoituksessa.

Itsekkäät suomalaiset proteiinihimoiset kansalaiset ovat todellinen uhka ihmiskunnalle. Kiinalaiset saattavat ryhtyä valmistamaan isompisilmäisiä hyttysverkkoja. Tämä voi johtaa hyttyskannan romahtamiseen, koska hyttyset jäisivät tuolloin kiinni verkkoon.

Ennen pitkää tulee päästä autottomaan yhteiskuntaan, koska autojen syyläreiden pintaan kuolee hirvittävä määrä viattomia hyönteisiä, joita sitten tunteettomat lihansyöjät käyvät reissun jälkeen salaa raapimassa suuhunsa.

Tulee myös huomioida kuivan kesän aiheuttama vaara uhanalaistumisvaaraan ajautuvalle hyttyskannalle. Kuntien ympäristöstä vastaavien on organisoitava säiliöautoilla toteutettava vedenjakelu potentiaalisille hyttysten lisääntymispaikoille täyttämällä teiden yms. kuoppia.

Niin ikään rastasverkkojenkin kohdalla on syytä viranomaisten herätä. Niitä ostetaan muka mansikoiden suojaamiseen, mutta sanoohan sen jo nimikin, että niillä pyydystetään rastaita. Rastasverkot on pikaisella asetuksella määrättävä luvanvaraisiksi.

Ilmastopaniikki vallitsee. Kansaa kaatuu kuin herätyskokouksissa ikään. Ylen toimittaja Matti Virtanen kirjassaan ja julkisuudessa on osoittanut ilmaston lämpenemisen olleen todella vähäistä. Hän on järjen ääni, mutta ilmastopaniikkiahan tarvitsee mm. ilmastoteollisuus.

Ilmasto on aina muuttunut, mutta ihminen vastustaa aina muutosta. Muuten konservatismia kammotaan, mutta tässä asiassa ollaan niin patavanhoillisia. Todellisuudessa ilmasto on monien tutkijoiden mielestä menossa kylmenevää aikaa kohden.

Grönlannissa viljeltiin aikanaan ohraa – eikö tämän maapallon pitäisi jo olla tuhoutunut?

Asiasanat

Fingerpori

comic