Mielipiteet

Kuuston kuuluisa töyssy – Töyssyjä pitäisi olla suorilla osuuksilla, jotta niillä saataisiin haluttu vaikutus

Kuuston hidaste on herättänyt keskustelua. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuuston hidaste on herättänyt keskustelua. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Olen ajanut autolla Kuustontietä vuosien aikana lähes päivittäin ja kävelylenkeillä käyttänyt tuota töyssyn viereistä suojatietä useinkin, eikä kertaakaan ole näkynyt yhtään vaaratilannetta. Kävellessä suojatietä kohti autoilijat ovat antaneet hyvin tietä. Paikalla on hyvä näkyvyys ja noin jyrkässä mutkassa ei edes pysty ajamaan kovin lujaa.

Ylinopeudet ja tasa-arvoisten risteysten väistämisvelvollisuuksien laiminlyönti ovat Kuuston katujen ja teiden suurin ongelma. Tuon töyssyn jälkeen kumpaankin suuntaan ajettaessa nopeudet nousevat herkästi yli sallitun, eikä töyssy niihin vaikuta. Töyssyjä pitäisi olla suorilla osuuksilla, jotta niillä saataisiin haluttu vaikutus.

Töyssyn kiertämisen valvonnan sijasta resurssit olisi laitettava normaaliin nopeusvalvontaan. Töyssy poistetaan talveksi, mutta ylinopeudet ja luistattelut eivät poistu. Ainakin luistattelua näkee enemmän lumen, kuin sulan maan aikana ja luistattelua on aina ollut enemmän suorilla osuuksilla, kuin tuossa mutkassa.

Motivaatio sääntöjen noudattamiseen lähtee aina niiden mielekkyydestä ja tässä sitä ei koeta. Töyssystä on siis enemmän haittaa, kuin hyötyä. Kuusto on ollut aina hyvämaineinen paikka, mutta tämä töyssy ei lisää alueen vetovoimaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic