Mielipiteet

Kysymyksiä vailla vastauksia

Esitin mielipidepalstalla – en kolumnissani – 10.8. neljä, tarkkaan rajattua kysymystä valtuutettu Matti Luostariselle. Forssan Lehti julkaisi 13.8. Luostarisen vastauksen, jossa ei kajottu sen enempää aitaan kuin seipäisinkään, vaan keskityttiin lähinnä aitoviertä kuljeksivan kyselijän edesottamuksiin. Hämmentävää.

On kai taas kerran haettava selitystä tunnetusta runosta, jonka mukaan ”suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään, sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla, ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen.”

Runon muuten kirjoitti Jorma Etto, joka tienasi elantonsa enimmäkseen kirjastonhoitajana. Älköön sitä silti laskettako hänelle kovinkaan painavaksi synniksi.

Lyhykäisyyden vuoksi annan vain yhden ohjeen vastaisen varalle. Jos kirjoittamani kolumnit ja muut mielipiteet antavat aihetta kommentointiin, toivoisin saavani palautteen suoraan. Erilaisia viestintäkeinoja on olemassa.

Omia päivätöitäni en käy arvioimaan, mutta jos Luostarisella tai jollakin muulla on niiden suhteen huomautettavaa, niin lähin esimieheni on kirjastotoimenjohtaja.

Mitä kysymyksiin ja vastauksiin muuten tulee, niin onhan se välillä vaikeaa itse kullekin. Esitin kolumnissani 6.10. Sirkka-Liisa Anttilalle ja Sanni Grahn-Laasoselle pari kysymystä pieleen menneestä taksiuudistuksesta, josta myös Ralf Nordström kirjoitti 13.8. Eipä ole vastauksia näkynyt, mutta onhan tässä aikaa odotella.

Muistattekos, mitä muuta suomalainen Eton mukaan tekee? No, ”tuolta tulee suomalainen ja ähkyy, on tässä ja ähkyy, tuonne menee ja ähkyy, on kuin löylyssä ja ähkyy…” Taidanpa mennä perässä.

Uusimmat

Fingerpori

comic