Mielipiteet

Kysymys liikenneministerille

Kirjoittaja toivoo taksamittareita pakollisiksi kaikkiin takseihin. Kuva: Tapio Tuomela
Kirjoittaja toivoo taksamittareita pakollisiksi kaikkiin takseihin. Kuva: Tapio Tuomela

Uusi taxilaki on kaikkien osapuolien toimesta teilattu täysin epäonnistuneeksi. Nykyinen liikenneministeri Sanna Marin on luvannut, että lakia tullaan muuttamaan mahdollisimman nopeasti. Hänen mukaansa siihen menee kuitenkin lähes kaksi vuotta. Tätä on vaikea uskoa eikä ainakaan hyväksyä.

Kysynkin liikenneministeriltä olisiko mahdollista, että uuden lain valmistumista odotellessa hallituksella olisi valmiutta määritellä asetuksella taksamittarit pakollisiksi kaikkiin taxeihin. Mittarin antamassa kuitissa voisi matkan hinnan lisäksi ilmetä ajomatka ja mistä minne se on tehty, sekä kellonaika milloin matka on alkanut.

Taksamittarin pakollisuus karsisi tehokkaasti veronkiertoa, jota nykyinen käytäntö suosii. Tästä kiittäisivät kaikki rehelliset taksiyrittäjät. Bonuksena paljon taksikyytejä tarvitsevat kansanedustajat saisivat taximatkoistaan kuitin josta ilmenee milloin ja missä he ovat taxia käyttäneet. Nykyisin nämä tiedot tuntuvat helposti heiltä unohtuvan.

Valitettavasti on niin, että oli uusi taksilaki millainen tahansa, niin maaseudulle taksipalvelut eivät enää palaa. Ikäihmiset jotka eivät osaa tai halua oppia käyttämään älykännykkää ja sen sovelluksia voivat jatkossa unohtaa taxipalvelut. Meidän vanhusten on vain hyväksyttävä se, että tulevaisuus on nuorten kaupunkilaisten.

Uusimmat

Fingerpori

comic