Mielipiteet

Kysymys rajajuttuun

James kirjoitti (FL 17.10.), että ”Rajojen sulkemisen juna meni jo”. Siinä nimimerkin takaa kirjoitteleva James on oikeassa, sillä se juna meni jo 2015 jättäen 30 000 vieraalle asemalle. Oleminen osana globaalia maailmaa ei edellytä, että houkutellaan ihmisiä jättämään perheensä ja kokeilemaan onneaan turvapaikan suhteen useita kertoja peräkkäin, useassa EU maassa ja sen jälkeen jäämään edelleen maahan, vaikka ei ole aihetta turvapaikkaan. Samaan aikaan, kaikki ne auttamisresurssit ovat pois oikeasti hätää kärsiviltä.

Suomessa sotien jälkeen rakennettiin porukalla nämä talot, missä vieläkin täällä sadat tuhannet asuvat. Ei lähdetty pois jättäen perheensä. Suomi kykeni itsenäisenä myös maksamaan velkojaan hyvin, toisin kun nyt tässä ihannoimassasi globaalissa Suomessa, jossa sitä velkaa on jo yli 100 miljardia ja lisää otetaan, vaikka pitäisi olla nousukausi, jonka EKP-kriisielvytykset vihdoin 2014 lopulla sai aikaan. Kriisielvytykset ovat muuten edelleen päällä ja uusi kriisi ovella ja elvytysten lasku erääntyy joskus. Lisäksi maksetaan muiden euromaiden velkoja ja kohta varmaan Ruotsin asuntokuplalainat, kun Nordea sai konttorinsa tänne ihanalle globaalille ja yhteisvastuulliselle maaperälle, missä on kiva maksella muiden kuluja.

Voi olla globaali myös olematta koko maailman sosiaalitoimisto. James sanoo, että lämmitämme ilmastoa ja se saa siirtolaiset liikkeelle. Ehkä, mutta me kasvatamme päästöjä, koska globaali vapaakauppa ohjaa globaalit sijoittajat siirtämään tehtaat täältä sinne missä on halvinta, eli sinne, missä ei päästöistä eikä ihmisoikeuksista välitetä. Katso kuinka paljon esim. Kiinan päästöt on noussut vapaamman globaalin kaupan ja kasvun aikana.

Globaali ihana maailmamme haluaa nostaa duunarin veroa, jotta voidaan verovaroilla tukea hyvätuloisille kivat sähköautot, mutta sallii silti turhanpäiväisen sekundatavaran rahtaamisen paksua öljyä miljoonia tonneja imevillä laivoilla sinne sun tänne, koska globaali maailma tarvii kasvua. Kasvua, kasvua, jotta saadaan korot maksettua rahoista, jotka kaikki on ihanassa globaalissa nykymaailmassa jonkun velkaa. Olemme itse tällä globaalihaaveilulla päästöt kasvattaneet. Mikäli ilmaston lämpeneminen johtuu ihmisten aiheuttamista päästöistä, kuten raportit sanoo, niin syy on ihannoimasi globalisaatio.

James puhuu myös propagandasta ja kertoo, ettei ole lukenut Koraania, mutta joku professori on kirjoitellut jotain islamista, niin ei tarvitse tukeutua puolueellisiin ja tarkoitushakuisiin lähteisiin. Veikkaan, että on aika monta professoria islamista kirjoitellut ja jokainen niistä on omaa propagandaansa jossain määrin. Suosittelen tarkistamaan lähdetiedot, eli lukemaan sen koraanin, ennen kun arvioit, onko jotkut siitä kirjoitetut jutut propagandaa. Lähdetiedot hyvä James, lähdetiedot!

Tero Ahtola

Uusimmat

Fingerpori

comic