Mielipiteet

Lähiopetuksen tärkeys – Ehdotan, että koulua käytäisiin pienemmissä ryhmissä tai vuoron perään puolet koulussa ja puolet kotona

Kirjoittaja kaipaa välimuotoa etä- ja lähiopetuksen välille. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Kirjoittaja kaipaa välimuotoa etä- ja lähiopetuksen välille. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Etäopetus ja etätyöt tulivat monelle yllätyksenä. Kotona töiden tekeminen oli oppilaille ja opettajille haastavaa aikaa! Opettaminen, palaverit, harrastukset, kaikki siirtyi digitaaliseksi. Miten kotona tehtävät työt ja koulu vaikuttavat mielenterveyteen ja oppimiseen? Etäopetus on ajatuksia herättävä aihe, joidenkin mielestä parempi ratkaisu tässä tilanteessa kuin lähiopetus.

Aiheesta on vaikeaa muodostaa mielipide, tai olla pelkästään toista mieltä asiasta. Mutta olen yleisesti etäopetusta vastaan. Miten asia sitten hoidettaisiin, ettei lasten, nuorten tai aikuisten tarvitsisi jäädä kotiin töihin? Olisiko jokin välimuoto etä- ja lähiopetuksen välillä?

Ymmärrän vakavan terveysriskin, jos lähiopetukseen palattaisiin kokonaan. Pitää kuitenkin muistaa, että etäopetus ei ole lähiopetusta etänä. Oppilaat, jotka tarvitsevat lähiopetusta kipeästi, joutuvat ponnistelemaan vaikeiden tehtävien kanssa aivan yksin, ellei huoltaja pysty auttamaan asiassa. Joissakin kouluissa on tukiopetusta etänä, mikä on mielestäni hyvä idea. Asiantuntijoiden mukaan etäopiskelu on kuitenkin vaikeuttanut monien oppilaiden oppimista.

Eikä kotona koko ajan oleminen ole kenellekään hyväksi. Moni voi kokea kotona olemisen ahdistavaksi tai jopa pelottavaksi. Kaikilla ei ole hyvät oltavat kotona, joten sitä tärkeämpää on saada koronatilanne kuriin.

Ehdotan, että koulua käytäisiin pienemmissä ryhmissä tai vuoron perään puolet koulussa ja puolet kotona. Näin tartuntoja olisi vähemmän, lapset ja nuoret saisivat normaalimpaa opetusta.

Jokaisen omalla vastuulla on jäädä kotiin pienemmistäkin oireista kuten kurkkukipu, yskä tai nuha. Toivottavasti jokainen ymmärtää opetuksen tärkeyden.

Uusimmat

Fingerpori

comic