Mielipiteet

Lapset eivät ole vain numeroita

Miksi Suomi on huolissaan syntyvyyden laskusta? Elämme globaalissa maailmassa ja tiedämme varsin hyvin, että ihmispopulaatio on lisääntynyt täällä jo liikaa. Valveutuneet ja lastensa tulevaisuutta ajattelevat ihmiset eivät lapsia tänne halua enää tehdä.

Kuvat ja kertomukset nälkää näkevistä ja kuolevista lapsista ei myöskään anna maailman tilanteesta kovin hyvää kuvaa. Miksi siis tekisimme tänne lapsia kärsimään?

Meillä täällä Suomessa ovat lasten asiat paremmin, vai onko sittenkään? Lasten oikeuksien päivä pistää miettimään lastemme todellista hyvinvoinnin tilaa, vaikka nyt oikein liputamme lasten oikeuksien puolesta. Huostaanotot ovat maassamme lisääntyneet ja huumeiden käyttö jopa lastenkin keskuudessa on alkanut. Lapsemme eivät todellisuudessa voi hyvin, eikä lastemme oikeuksista huolehdita maassamme riittävässä määrin, kukaan kun ei uskaltaudu ottamaan koppia tästä niin tärkeästä asiasta.

Lapsi kun ei ole pelkästään numero väestömäärän lisäämisessä, vaan tunteva ja kaikin puolin elävä ihminen, jolle tulisi taata vanhempien tai muiden aikuisten läsnäoleva vaikutus. Maailmassa, jossa arvostamme vain taloudellista kasvua, ei valitettavasti ole tilaa lapsille. Kukaan ei puhu inhimillisyyden, rakkauden ja välittämisen kasvusta ja jos puhuukin, sille ei anneta arvoa tässä ajassa. Rakkaus, välittäminen ja henkinen hyvinvointi ei tunnu kasvavan maailman taloudellisen tilanteen kohenemisen myötä.

Birgitta Wulf

Uusimmat

Fingerpori

comic