Mielipiteet

Lapset pois laitoksista!

Lastensuojelun räikeät epäkohdat ovat nousseet kansan tietoisuuteen. Olisi jo aika tehdä asialle jotain ja päästää lapset pois laitoksista läheisten hoiviin.

Vangitkin pääsevät vankilasta pois rangaistuksen kärsittyään, mutta lapset saattavat joutua olemaan lastensuojelun asiakkaana koko ikänsä, 18. ikävuoteen saakka. Monilla lapsilla on myös rajoitettu yhteydenpitoa läheisiin. Jotkut lapset saavat tavata vanhempiaan, isovanhempiaan ja sisaruksiaan vain muutaman tunnin vuodessa ja senkin ajan valvotusti. Lisäksi lapsilta on rajoitettu yhteydenpitoa puhelimitse. Vangitkin saavat tavata läheisiään useammin, ja he tietävät milloin rangaistus loppuu. Joskus vankeja myös armahdetaan.

Voimmeko puhua lastensuojelusta inhimillisenä ja lakia noudattavana järjestelmänä, lastemme parhaaksi?

Tällaista toimintaa ei voi käsittää mihinkään lakipykälään vedoten. Osa perheistä, joista lapset huostaan otetaan, on varattomia, jolloin heillä ei ole taloudellisia resursseja lähteä lakiteitse huostaanottoa pukamaan.

Nyt on kesä ja lapsilla kesäloma. Nämä huostaan otetut lapsemme viruvat laitoksissa suurta ikävää tuntien läheistensä kaipuussa. Mitä niin pahaa nämä lapset ovat tehneet, että heiltä on viety oikeus tavata läheisiään? Ja miksi he eivät pääse kotiin?

Joko nyt myönnämme, että lastensuojelun tarkoituksena on toimia talouden nousun tukipilarina? Työpaikkoja saavat sosiaalityöntekijät, laitosten johtajat ja työntekijät ja lukuisat osinkoa saavat ihmiset. Viis lapsista ja heidän tunne-elämänsä järkyttämisestä ja ihmisoikeuksien riistämisestä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti