Mielipiteet

Lapsiystävällinen Forssa? Ensin veivataan ja väännetään Monikylästä, sitten "yllärinä" Talsoilan koulun sulkusuunnitelma

Talsoilan koulun kohtalo puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Talsoilan koulun kohtalo puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Talsoilan koulu ja sen sulkeminen Monikylän valmistuttua on puhututtanut viime päivinä.

Luultavasti olisin itse äänestänyt Monikylän rakentamista vastaan, ja nähtävästi se olisi ollut hyvä ratkaisu, kun nyt mukavana ”yllärinä” tuli jälkikäteen tämä Talsoilan sulkusuunnitelma. Ensin veivataan ja väännetään Monikylästä ja sen rahoituksesta, joka meni yli alkuperäisen arvion. Monikylän seurauksena Forssaan tulee myöskin neljä uutta tyhjää toimitilaa, kun niitä jo ennestään ei olekaan kaupunki puolillaan.

En ihan ymmärrä tätä lapsiystävällisyyden logiikkaa. Talsoilan koulun vanhemmat ovat puhuneet koulun säilyttämisen puolesta, ja itse olen täysin samoilla linjoilla. Miten voi olla mahdollista, että on varaa rakentaa uusi, ja sitten kuitenkin täytyy säästää jostain muualta, ja yllätys yllätys, otetaan se lapsilta, taas. Lapsiystävällisessä Forssassa. Bonuksena päälle Talsoilan oppilaiden pidentyvät koulumatkat.

Kuntavaalia tosiaankin pukkaa. Seuratkaa, kysykää, kyseenalaistakaa, kirjoittakaa. Ja ÄÄNESTÄKÄÄ. Heitä, joita oikeasti kiinnostaa lasten ja nuorten asiat ja tulevaisuus tässä kaupungissa.

Itse olen nyt ensimmäistä kertaa ehdolla, juurikin siitä syystä, että ei auta vain murista kotona, että taas on päätetty väärin. Tehdään Forssasta OIKEASTI lapsiystävällinen.

Uusimmat

Fingerpori

comic