Mielipiteet

Lapsiystävällinen Forssa? – On aikuisten asia huolehtia lasten turvallisuudesta, kuunnella ja ottaa tosissaan heidän asiansa

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

En mainitse kirjoituksessa sen enempää koulua kuin kaupunginosaakaan nimeltä, mutta varmasti kaikki, joita tämä koskee, tietävät mistä on kysymys.

Kaksi tyttöä pyysi apua, eivät uskaltaneet mennä kotiin, kun puistossa oli taas se pelottava henkilö, joka huutaa, kiroilee, nimittelee, uhkailee ja lähtee seuraamaan.

Lähdimme yhdessä kulkemaan heidän kotiaan kohti, mutta päätimme kääntyä takaisin, kun tämä pelätty henkilö taas ilmestyi ja lähti juoksemaan kohti, tämä säikäytti lapset pahoin. Pyysin tyttöjä soittamaan vanhemmilleen, että saisivat turvallisen kyydin kotiin. Lapset kertoivat, että ovat myöhästyneet koulusta jouduttuaan kulkemaan kiertotietä väistääkseen tätä henkilöä. Heidän ystävänsä on kaatunut pyörällä yrittäessään päästä pois henkilön läheltä. Lapsille on esitetty vakavia uhkauksia, kielen käyttö on ollut törkeää ja heitä on seurattu.

Tästä henkilöstä on ilmoitettu poliisille useaan kertaan, niin nytkin. Koulussa asia on lasten kertoman mukaan tiedossa. Lapset sanoivat, kukaan ei välitä eikä tee mitään. Kuitenkin on selvää, että lasten pelko on todellista ja voimakasta. Jopa valoisalla, aikuisen seurassa tämän henkilön kohtaaminen aikaansai hyvin voimakkaan pelon. Entä koulumatkalla, pimeänä aamuna, ehkä yksin? Onko todella niin, ettei koululla, poliisilla, terveydenhuollolla, sosiaalitoimella, kaupungilla tai lasten suojelulla ole keinoja tämän ongelman hoitamiseen?

Tiedetään, miten pitkään kestävät pelot ja uhatuksi tulemisen tunteet vaikuttavat lasten mieliin. Myös koulutyö kärsii, silläkin on seurauksensa.

On aikuisten asia huolehtia lasten turvallisuudesta, kuunnella ja ottaa tosissaan heidän asiansa. Onhan aivan selvää, että myös tämä lapsia pelottava henkilö tarvitsee pikaisesti apua että vakavammilta seurauksilta vältyttäisiin.

Ei voi olla niin, että tämänhetkinen tilanne vain vakiintuu ja siitä tulee ikään kuin normaalia. Jos niin annetaan käydä, Forssan lapsiystävällisyys voidaan nähdä hyvin kyseenalaisessa valossa.

Uusimmat

Fingerpori

comic