Mielipiteet

Lasten kädentaito olisi tärkeää

Näin paljon hyvää viime viikon lauantain lastentapahtumassa Jokioisilla. Siellä tutustutettiin lapsia hellimään kotieläimiä antamalla heille mahdollisuus koskettaa niitä silittämällä, joka mielestäni on yksi kädentaito, jota sopisi vaikka aikuistenkin harjoitella.

Toisena hyvänä asiana näen kädentaitojen harjoittelumahdollisuuden valmistamalla jotain. Linnunpöntön valmistamismahdollisuus puuttuu kaupunkilaiskodista kokonaan. Harvassa kerrostalossa on minkäänlaista tilaa, jossa aikuiset ja lapset voisivat tehdä jotain käsillään.

Jos joku tila löytyy punttien nosteluun ja vipujen vääntelyyn, niin vasara, naulat, saha ja porakone puuttuvat varmasti.

Miltähän asukkaista tuntuisi, jos kerrostalossa, tai vaikka omakotitalossa, olisi huonetila, jonne isät voisivat lapsensa kanssa mennä valmistamaan vaikka linnun pönttöä. Pönttö kerrostalon pihapuussa voisi olla mielenkiintoinen seurattava varsinkin keväällä. Monelta isältä puuttuu pöntön valmistustaito, joten sen harjoitteleminen yhdessä voisi olla hyvinkin tärkeä osapuolia lähentävä asia.

Kaikilla aikuisilla ja lähes jokaisella lapsella (pienilläkin) on älypuhelin ja niiden käyttö osataan hyvin. Kuinka monella aikuisella on veitsi ja taito valmistaa soiva pajupilli puusta, josta kuori irtoaa ehjänä? Jos taito on, se olisi hyvä opettaa myös tytöille ja varsinkin pojille.

Pimeät illat ovat alkaneet. Nyt on hyvä aika aloittaa kädentaitojen harjoittelu!

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti