Mielipiteet

Lasten oikeudet kaikille ilman eri vaatimuksia – myös viheralueella

Forssan viheralueella etäisyydet ovat pitkiä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan viheralueella etäisyydet ovat pitkiä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kiitos rehtori Marjamäelle vastauksesta (FL 19.3.) kirjoitukseeni. Yläkoulun oppilaat olivat olleet etäopetuksessa jo 1,5 viikkoa ja vaati vanhempien yhteydenottoja, että viheralueen lasten ja nuorten kouluruokailua alettiin järjestämään. Ajattelin, että reilu vuosi koronapandemiaa elettynä olisi ollut aikaa ja tarpeenkin selvittää tiettyjä käytänteitä etäopetuksen oppilaiden tarpeiden täyttämiseksi.

Yhdenvertaisuuden perusteella toivon, että jatkossa vihdoin asiat järjestetään kaikkien oppilaiden kohdalta niin, että lasten ja nuorten oikeudet toteutuvat ilman, että vanhempien pitää sitä erikseen vaatia. Kukaan ei varsinkaan viime päivien lisääntyneiden koronatartuntojen määrän vuoksi voi varmuudella sanoa, että etäopetus päättyy ensi viikon jälkeen. Maakunnassa on tiukennettu turvatoimia entisestään.

Ruuan jako olisi toivottavaa edelleen viheralueella toteuttaa useammasta pisteestä kuin ainoastaan Koijärven koululta. Monella lapsella ja nuorella on sinne matkaa toistakymmentä kilometriä ja vanhemmat ovat työssä. Kaikilla ei ole mahdollisuutta etätyöhön. Miten nämä oppilaat saavat ruuan tai ruokakassin?

Hyvä, että koronatukea on käytetty myös keskuskoulun tarpeisiin. On huomioitava, että kaupunki on saanut valtiolta ko. tukea miljoonia euroja. Tuki ei ole ns. korvamerkittyä, joten on mahdollista, että sitä ohjataan myös muuhun kuin koronan aiheuttamiin tarpeisiin ja kustannuksiin. 

Uusimmat

Fingerpori

comic