Mielipiteet

Lasten poliittista hyväksikäyttöä

Maaliskuun ilmastolakossa nuoret jättivät menemättä päiväksi kouluun ja kerääntyivät mielenilmauksiin ilmastotekojen puolesta. Kuva: Pekka Rautiainen
Maaliskuun ilmastolakossa nuoret jättivät menemättä päiväksi kouluun ja kerääntyivät mielenilmauksiin ilmastotekojen puolesta. Kuva: Pekka Rautiainen

Särähti aivoihini, kun eräs uuden hallituksemme ministeri tokaisi, että ”lapset ja nuoret kouluissa ovat vaatineet ilmastotekoja, nyt pitää meidän aikuisten ministerien ruveta töihin”. Tehdään myös mielipidetutkimuksia alaikäisten ajatusmaailmoista. Hetkinen, kuulostaapa tutulta strategialta, että omaa identiteettiään vielä etsivät lapset ja varhaisnuoret saataisiin painostettua politiikoille otollisten aatteiden julistajiksi. Samaa ”lasten vallankumous”- taktiikkaa eräät tahot ajavat tänä päivänä ilmastopropagandan ohella mm. sukupuolineutraaliuteen liittyvissä asioissa.

On hyvä, että meille on säädetty suojaikärajat niin tupakan- kuin viinankin ostoon, kuin myös seksuaaliseen kanssakäymiseen ja vaaleissa äänestämiseen. Lasten aivojen kehitys on vielä niin keskeneräistä, ettei heiltä puuttuu aikuisten maailmaan tarvittava päättelykyky politiikkaan liittyvissä asioissa. Leikkivaaleja Aku Ankan ja Hessu Hopon malliin toki saavat pitää niin kuin viime eduskuntavaalien yhteydessä tapahtuikin.

Lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä annetaan maassamme liian kevyitä tuomioita, mutta henkistä painostamista ja hyväksikäyttöä ei edes haluta tunnistaa.

On tosiasia, että Suomessakin julistetut eräät opit osoittautuivat vääriksi. Takkeja käännettiin sitten urakalla oppien julistajien keskuudessa. Ilmasto- opit ja sukupuolineutraaliuden vaatimuksetkin saattavat myöhemmin osoittautua historiankirjoituksessa harhalaukauksiksi. Siksi sellaisilla ei tulisi alaikäisiä ahdistella.

Oikein on, että kaikki vauvasta vaariin vaativat saada hengitettäväksi puhdasta ilmaa, joka on elämisen ehdoton edellytys tässä hullunkurisessa politiikan hullunmyllyssä!

Uusimmat

Fingerpori

comic