Mielipiteet

Lausuntoani on vääristelty, sanoo Mika Niikko: ”Minuun kohdistunut kritiikki perustuu virheelliseen sitaattiin”

Mika Niikko sanoo kommentoineensa USA:n ulkopoliittista linjaa esimerkiksi Kiinaa kohtaan. Kuva Hongkongista. Kuva: epa08797574
Mika Niikko sanoo kommentoineensa USA:n ulkopoliittista linjaa esimerkiksi Kiinaa kohtaan. Kuva Hongkongista. Kuva: epa08797574

Forssan Lehdessä 12.11. julkaistussa mielipidekirjoituksessa: ”Nationalismin taitekohta? – Populistisen retoriikan muutos olisi aivan välttämätöntä” Jyrki Jokinen kirjoittaa USA:n presidentinvaaleista ja populismista.

Lisämaustetta kirjoitukseen on saatu irrottamalla lausuntoni kontekstista ja muuttamalla sen merkitystä.

Väärinkäsitys on itse asiassa peräisin YLE:n julkaisemasta virheellisestä sitaatista.

Yle väitti 4.11. minun olevan tyytyväinen siihen, että Trump on ollut hyvällä tavalla röyhkeä. Näin en haastattelussa sanonut, mutta tätä vääristeltyä lausuntoa on sittemmin väitetty karkean kielenkäytön ihailuksi.

Väännettäköön siis rautalangasta, mitä todellisuudessa sanoin: Asiayhteys oli USA:n ulkopoliittinen linja, ei Trump henkilönä. Kerroin esimerkin siitä, että USA on noussut suoraselkäisesti vastustamaan esimerkiksi Kiinaa kauppasodan kautta ja ”tällainen määrätynlainen röyhkeys” on tuonut Yhdysvalloille liikkumatilaa. Oman kansan edun tavoitteleminen on ollut toimiva ratkaisu USA:lle, eikä meidän tulisi unohtaa sellaista politiikkaa myöskään Suomessa.

Valtamedian journalismin taso ja luotettavuus on selvästi laskenut viime vuosina. Ei siis ihme, että vaihtoehtomedioiden suosio on kasvanut. Toimittajat jättävät toistuvasti faktat tarkistamatta ja – tahattomasti tai ideologisista syistä – kirjoittavat poliitikoista mitä sattuu. On erityisen moitittavaa, että verovaroin rahoitettu YLE syyllistyy samaan klikkijournalismiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic