Mielipiteet

Leirikeskus ja politiikka pidettävä erillään

Ruostejärven leirikeskuksen kunnostamisen puolesta tekemämme adressi on kerännyt tähän mennessä noin 2000 nimeä.

Suosion lisäksi se on kerännyt vastustusta ja aiheetonta kritiikkiä. On väitetty, että minä tehtailen adressiin nimiä eräässä keräyspaikassa ja muutenkin on vähätelty koko adressin merkitystä. Forssan Lehden lyhyissä (14.8.) hanketta kutsuttiin ”punaleiriksi”.

Tällaiset kommentit kertovat, että hankkeeseen suhtaudutaan kovin poliittisesti. Se on ikävää, sillä tarkoituksena on saada leirikeskus kuntoon nimenomaan lasten hyväksi.

Sen lisäksi tiloja voisi tarjota erilaisten leirien, eläke- ja vammaisjärjestöjen sekä juhlien käyttöön.

Mahdollisuudet ovat valtavat, mutta jostain syystä leirikeskus näyttää olevan punainen vaate kovin monelle päättäjälle – etenkin heille, jotka jaksavat toitottaa yhteistyön nimeen. Olisikin asiallista suhtautua hankkeeseen raahaamatta poliittista painolastia mukanaan.

Puolentoista miljoonan euron korjausarvio on kallis, eikä sitä tule kaupungin kassasta nykyisessä tilanteessamme maksaa. Sen sijaan olemme koko ajan olleet liikkeellä sillä ajatuksella, että talkooväkeä varmasti löytyy. Olemme myös sitä mieltä, että kohde olisi mitä parhain ammattikoulun rakennuspuolen opiskelijoiden työharjoittelukohteena.

Kaiken tämän lisäksi haastan mukaan nyt kaikki yritykset, jotka voivat tukea hanketta tarjoamalla esimerkiksi rakennustarvikkeita. Yhtäältä haastan myös yhdistykset ja muut tahot, jotka ovat valmiita olemaan mukana talkoissa ja näin auttaa Forssaa pitämään maineensa lapsiystävällisenä kaupunkina.

Jätetään se politikointi, keritään hihat ja aletaan hommiin yhdessä. Ilmoittautua voi allekirjoittaneelle.

Manu Mäkinen

Uusimmat

Näkoislehti

9.7.2020

Fingerpori

comic