Mielipiteet

Leirikeskus on kunnostettava!

Lapsen luontosuhde tuo turvaa läpi elämän. Näin otsikoi Forssan Lehti 25.6. Tekstissä mainitaan kauniisti monia hyviä asioita, joita luonto aikaansaa.

Seuraavan päivän lehdessä ollut kaupunginjohtajan selvitys siitä, että Ruostejärven leirikeskus jäi resurssiksi, löi todella ällikällä.

Lehti otsikoi, että leirikeskus ränsistyi sijoilleen. Kaupunki on siinä suhteessa osoittanut todella esimerkkiä, kun on onnistunut kaksi kertaa saattamaan rakennukset ränsistyneeseen tilaan!

Kaupungilla on kaksi erinomaista virkistysaluetta; Saaren kansanpuisto ja Siirtola. Toisen hoito on tyydyttävää ja toisen heikkoa.

On mielestäni aika erikoista, jos yksikään työntekijöistä ja luottamushenkilöistä muodostunut hallintokunta ei ota leirikeskuksesta tulevia kustannuksia omalle ”kontolleen”. Herää kysymys: Keitä heidän pitäisi palvella ja keiden rahoilla?”

Mielestäni on vain kysymys siitä mihin yhteiset rahat riittävät ja mihin ne halutaan sijoittaa; ihmisiin vai ehkä tarpeettomiinkin rakenteisiin!

Kaupunginjohtaja mainitsi lopuksi: ”On mielenkiintoista nähdä, millainen keskustelu tästä herää!” Keskustelu on ollut varsin laimeaa ja jonkun on se herätettävä, koska kyseessä on niin suuri periaatteellinen kysymys, että toivottavasti joku laittaa alulle nimenkeräyksen Siirtolan kunnostamisen puolesta, että nähdään, kuinka kaukana kaupunkilaisten ja kaupungin ajatukset ja toiveet ovat toisistaan!

Itselleni ei muuten vuosikymmenien aikana selvinnyt, mikä on se kaupunki, jonka etuihin ja rahanpuutteeseen vedotaan aina silloin, kun jotain halutaan tai ei haluta tehdä!

Jään odottamaan kaupunginjohtajan mainitsemaa keskustelua!

Pentti Kaunisto

kotiseutuneuvos


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti