Mielipiteet

Leiritoiminnasta tarpeellista oppia – Nykynuoret jättivät jälkeensä hävityksen kauhistuksen

Alkoholinkäyttö voi lähteä käsistä ikävin seurauksin. Kuva: Anja Filppula+Anja Filppula = AF
Alkoholinkäyttö voi lähteä käsistä ikävin seurauksin. Kuva: Anja Filppula+Anja Filppula = AF

FL 13.5.2021 Vastaus ” Ruostejärvi ikuisesti” kirjoittajien kanssa olen samaa mieltä lasten ja nuorten leiritoiminnan tarpeellisuudesta. Ehkäisevän lastensuojelun ja arjen taitojen merkitystä ei tule vähätellä minkään poliittisen ja viranomaistahon toimesta.

Esimerkki: Vappuna vuokrasimme 7 nuorelle kesämökin itsepalveluperiaatteella 2 vrk:ksi. Perehdytin nuoret miehet (5) varaus 7 hlöä, mökkiimme. Säännöt ovat myös kirjallisesti luettavissa.

Kun sunnuntaina saavuimme nuorten jo lähdettyä, meitä kohtasi käsittämätön katastrofi: lasinsirpaleita sisällä ja ulkona, vuodesohvan selkämys revitty irti, lattiat paksun möhjän peitossa, pöydältä oli poistetttu niin liinat, koristeet kuin kukkakin jätesäkkeihin, sinne olivat päätyneet myös kostean tilan mattoja. Jätesäkit ehtivät jätekuljetukseen, ennen kuin havaitsimme myös osan omista tavaroistamme kadonneen. Ikkunat (pesty 1 kk sitten) ulkoa ja sisältä rasva- ja juomatarhoissa, samoin verhot ja grilli hirvittävässä kunnossa. Luonnollisesti ei oltu tuotu polttopuita poltettujen tilalle niin kuin ohjeet edellyttävät.

Paikalla lienee riehunut kymmeniä nuoria, joilla ei ollut mitään käsitystä kesämökkeilystä, siisteydestä ja vastuullisuudesta.Tupakantumppeja ja mällipapereita kaikkialla, sanoin tölkkejä ja muuta roinaa.

Leiritoiminnalla ja vastuullisuudella omasta ja muiden hyvinvoinnista lapset saavat harjoitusta myöhempiä aikoja varten.

Uusimmat

Fingerpori

comic