Mielipiteet

Lemmenjoen tapahtumat

Olen aina ihmetellyt sitä, mikseivät ”hyvikset” tee mitään, kun koulussa kiusataan.

Alakoulussa kiusattiin ihonvärinsä takia erästä poikaa, niin tuttavani poika otti kiusaajan kiinni, nosti ”kraiveleista” ilmaan ja sanoi LOPETA! Kiusaaminen loppui siihen.

Mielestäni asioihin pätee vanha totuus, kun näet vääryyttä tehtävän, etkä puutu siihen, olet yhtä syyllinen tapahtumaan kuin tekijä/tekijät!!

Miksi ei, jos Lemmenjoella, joku toimi väärin, kohde heti tehnyt selväksi, ettei hyväksy tuollaista kohtelua? Vaan aikojen kuluttua vasta kitisee!!

Oulussa 1969 sattui armeijassa ollessani tapaus, Oli sulkeiset, missä upseeri otti höykytykseen tykkipatterimme kilteimmän ja rauhallisimman henkilön.

Me muut saimme seisoa ja seurata lepoasennossa. Höykytys jatkui ja jatkui, sitten pinnani paloi ja otin riskin, koska vähin rangaistus esimiehen vastustamisesta oli putkaa tai pahin sotaoikeus.

Pohjanmaalta kun olen, astuin eteenpäin, sanoin saatana, nyt tämä loppuu. Hän lopetti heti ja odotin rangaistusta, mitä ei tullutkaan.

Myöhemmin ymmärsin, että se oli koe, millä selvitettiin, löytyykö meistä yhteishenkeä puolustamaan kiusattua.

Kertausharjoitukset vuonna 1979 Niinisalossa kevättalvella tuli vartiovuoroni tykille, istahdin lavetille ja sytytin tupakan.

Paikalle tuli PU ja aloitti rähinän, koska tupakoin. Kuunneltuani raivoamista tovin, karjaisin: Mikä sua riivaa? Istu tuohon kiiruummaksi aikaa. Hän istahti viereeni ja kertoi, että häntä raivostuttaa, kun yllättäen määrättiin tänne, perheelläni oli muita suunnitelmia, jotka peruuntuivat tämän vuoksi.

Näin tämäkin ongelma poistui ilman ”käräjöintiä”, kun hän sai purettua kiukkunsa!!

Sama työelämässä, pitäkää huoli kilteistä nöyristä ihmisistä, sillä juuri heitä on narsististen johtajien helppo kiusata.

Raimo Koskinen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic