Mielipiteet

Lentokenttä olisi jo valmis jos?

Forssan seudun kuntaliitos välkkyy joidenkin mielessä. Kuva: Seppo Pessinen
Forssan seudun kuntaliitos välkkyy joidenkin mielessä. Kuva: Seppo Pessinen

Merkit viittaavat siihen, että pian aletaan tehdä selvitystä Forssan ja naapurikuntien yhteenliittymisestä. Nyt kirjoitellaan jonkin aikaa ensin kuntien yhteistyöstä. Sitä kehitellään ensin ja sitten alkaa liittymiskeskustelu ja sen tutkiminen, ja vuosia kuluu.

Ottaa kuntaliitoksen puheeksi missä vain porukassa, niin ihmetellään, miksei liitosta tehty jo ajat sitten. Jos olisi tehty, niin meillä voisi nyt olla Forssan Seutu -niminen kaupunki tässä keskellä eteläistä Suomea, Turku – Hämeenlinna -tien ja Pori – Helsinki -tien risteyksessä, josta matkaa on neljään Suomen suurimpiin kaupunkeihin, Tampere viidentenä, mukaan lukien noin 100 kilometriä kuhunkin kaupunkiin. Jos tiet vielä olisi paranneltu, niin ai ai.

Jos jarrumiehet ja -naiset eivät olisi painaneet jarrua, niin tällä 30 000 asukkaan Forssan Seutu -nimisellä kaupungilla olisi nyt myös oma lentokenttä, taikka ainakin työt hyvällä alulla. Eihän Humppilan sijaintia ja olemassaoloa moni tiedä, mutta Forssa ja valtateiden risteys tiedetään.

Valtakunnan sisäisellä mainostamisella voisi ympärillä olevien kaupunkien ruuhkissa ja ahtaudessa asuvat herätä ja kääntää auton keulan kohti Forssaa. Tämä koskee yksityisiä ihmisiä ja yrittäjiä sekä yrittäjiksi aikovia. Täällä maa on ilmaista Hesaan verrattuna. Pientilojen ja metsien hinnat saattaisivat nousta pilkkahinnoista oikeisiin arvoihinsa.

Uusimmat

Fingerpori

comic