Mielipiteet

Lihantuotannossa mielikuvamainontaa – Se, että toivon eläintuotannon loppuvan, ei ole toive maaseudun lopusta

Häkkikanala. Kuva: Marko Kullanen
Häkkikanala. Kuva: Marko Kullanen

Kiitos neuvoista, ”Ystävällinen neuvo” FL 22.1. Kehotit minua katsomaan tuottajahintoja, en sitä kuitenkaan tee, koska mielestäni yhtäkään elävää olentoa ja hänen elämäänsä ei voi hinnoitella tai tuotteistaa. Ehdottamasi ryhmä facessa ei myöskään ole minulle tarpeen. Olen maalaistalosta kotoisin ja navetassa kasvanut. Pääsen vieläkin halutessani navettavierailulle.

Somessa julkaistaan toki paljon mielikuvamainontaa. Paikat joita esitellään ovat ”salonkikelpoisia”, on laidunta, vapautta ja aurinko paistaa kesän vihreydessä.

On hyvä että sellaisia paikkoja on, mutta se vain ei ole koko totuus, vaikka se kuluttajan mieleen painuukin.

Missä ovat suorat lähetykset siitä, kun vasikka viedään emoltaan, tai nupoutuksesta, tai karjuporsaiden kastraatiosta, jotka vieläkin tehdään usein ilman kivunlievitystä. Entä täyteen ahdetut broilerihallit tai häkkikanalat.

Jos halutaan näyttää eläinten elämä kokonaisuudessaan, myös teuraaksi vienti ja koko tapahtuma tulisi kuluttajille esitellä. Vain muutaman asian mainitakseni.

Kamerat eivät kuvaa siellä, missä kärsimys on suurin.

Kielsit myös vetämästä Tuulispäätä tähän. Mielestäni se kuuluu tähän ehdottomasti, koska juuri se on esimerkki siitä, miten eläinten tulisi saada elää.

Sanon tämän jo nyt, ennen kuin minua syytetään maaseudun vihaajaksi: Arvostan kotimaista maanviljelyä, sitä joka takaa meille viljan ja siitä valmistettavat tuotteet, sekä kotimaisia vihanneksia ja hedelmiä. Toivon todella että maaseutu säilyy elävänä siitä huolimatta, että muutoksia on edessä.

Se, että toivon eläintuotannon loppuvan, ei ole toive maaseudun lopusta. Päinvastoin. Ilmasto-, ympäristö- ja terveyskysymykset kuitenkin puoltavat tuetun ja hallitun muutoksen pikaista aloittamista, siinä sivussa voimme suoda eläville olennoille vapauden ja arvokkaan elämän. Sitähän arvostamme myös omalla kohdallamme.

Eläinten puolesta

Uusimmat

Fingerpori

comic