Mielipiteet

Liiallinen rakentaminen tuhoaa luontomme – Me emme voi elää ilman ympäröivää luontoa, jota nyt niin vimmaisesti tuhotaan

Luonto saa väistyä, kun teitä, kunnallistekniikkaa ja rakennuksia rakennetaan. Kuva: Markku Tanni
Luonto saa väistyä, kun teitä, kunnallistekniikkaa ja rakennuksia rakennetaan. Kuva: Markku Tanni

Mihin on unohtunut luontomme ja ympäristömme suojelu, kun niin vimmaisesti olemme alkaneet rakentamaan? Mitä me teemme yhä haavoittuvammiksi käyvissä kaupungeissa, jos sähkön-, ja vedentuotanto häiriintyy?

Maalla asuessa ei tällaista riskiä ole, jos meillä on kaivo tai voimme käydä hakemassa lähteestä vettä. Maalla voimme myös viljellä omiksi tarpeiksemme ja maakellareissa säilyvät monenmoiset ruokatarvikkeet ilman sähköä.

Kaupungeissa saattaa infrastruktuurin pettäessä nälkä ja vilu yllättää. En ole kuullut puhuttavan kaupunkeihin lisättävistä viljelypalstoista, missä ihmiset voisivat viljellä. En ole kuullut ekovessojen lisäämisestä. En ole kuullut koulujen muuttavan suunnitelmiaan, miten kertoa lapsille ja nuorille, miten selvitä, jos meillä ei ole sähköä tai vedentulo yllättäen lakkaa.

Meidän pitää oppia ymmärtämään, että emme voi elää ilman ympäröivää luontoa, jota nyt niin vimmaisesti tuhotaan!!

Emme myöskään tiedä, mitä ihmiset tekevät, sillä maallemuutto saattaa käynnistyä millä hetkellä hyvänsä ja osinhan se on jo näkyvissä. Aivan niin kuin muutto kaupunkeihin alkoi 60-luvulla.

Meillä on vapaa liikkumisoikeus ja maalla meitä odottavat tuhannet tyhjentyneet rakennukset. Ihmiset saattavat herätä huomaamaan sen, mikä meille on kaikkein tärkeintä. Luonto, jota ilman emme voi elää.

Uusimmat

Fingerpori

comic