Mielipiteet

Liian hyvää ollakseen totta

Torstaina FL 2.4 oli laaja juttu siitä, kuinka kasvosuojia on aloitettu tekemään paikallisin voimin. On hienoa nähdä, että tartutaan toimeen ja saadaan ihan paikallisella tasolla tehokkaasti toimintaa aikaiseksi. Hieman kuitenkin jäi arveluttamaan tuo tehokkuus. Kaipasin jutussa tarkempaa kuvaa kasvosuojien prosessista, jolla varmistetaan suojainten asiaankuuluvuus ja turvallisuus.

Viime aikoina on ollut paljon keskustelua suojaimista ja niiden käytöstä. Myös siitä, miten voidaan saada vahinkoa aikaiseksi virheellisillä suojilla ja vääränlaisella käytöllä. Ensimmäisenä tuleekin mieleen: mitä kotihoidolle tehdyillä suojaimilla on tarkoitus suojata? Mediassa on ollut monta juttua, jossa varoitetaan itse tehdyistä suojaimista. Miten nämä eroavat kyseisistä suojista?

Miten materiaalivalintoihin on päädytty ja miten voidaan varmistaa suojainten turvallinen käyttö? Tuotteita ei ilmeisesti ole tarkoitettu kertakäyttöisiksi, joten niitä kuljetetaan työntekijöiden mukana. Miten varmistetaan, että kontaminaatiota ei synny?

Monia asiota on varmasti mietitty. Haluan kuitenkin, että myös suojaimen käyttäjä ja kotihoidon asiakas on tietoinen siitä, mikä on itse tehdyn suojaimen tehtävä ja tarkoitus.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic