Mielipiteet

Liikenteestä pysäköintialueella

Pysäköintialueiden kokoomaväylillä on väistettävä oikealta tulevaa ajoneuvoa. Kuva: Tapio Tuomela

Sunnuntaina 16.12. oli tässä lehdessä toimittajan laatima artikkeli pysäköintialueiden liikenneongelmista. Kun siirrytään kadulta merkitylle pysäköintialueelle, silloin olemme piha-alueella ja sen ei pitäisi olla kovin vaikeaa ymmärtää, mutta tuntuu joillekin olevan.

Pysäköintialueella oleva kokoomaväylät eivät ole katuja, kuten jotkut olettavat, ja tietenkin se tuo ongelmia, jopa kolarointivaaran.

Kun kokoomaväylällä lähestytään väliväylää ja oikealta lähestyy ajoneuvo, niin sitä pitää väistää. Sillä ei kuitenkaan ole etuajo-oikeutta, koska sieltä lähestyvällä voi myös olla oikealta lähestyvä, jota sen pitää vastaavasti väistää. Täten tällaisessa tilanteessa ei voida puhua etuajo-oikeudesta.

Etuajo-oikeutettuja liikenneväyliä, jotka tulee ilmaista liikennemerkillä, ei taida olla Forssan seudulla kuin valtatiet 2 ja 10 ja niilläkään ajavilla ei ole päälleajo-oikeutta.

Toimittaja käyttää kyllä virheellistä sananmuotoa, että on lain mukaan tehtävä tilaa oikealta lähestyvälle, kun kauppakeskuksen pysäköintialueella ajaa kokoomaväylää. Ei tieliikennelaissa mainita väistämissäännöissä mitään tilan tekemisestä. Tilaa tehdään muissa tilanteissa, esimerkiksi pysäköintipaikalla, kun joku peruuttaa ruudusta pois, niin annetaan siinä tilaa toiselle turvalliseen peruuttamiseen.

Liikenneopettaja, emerius

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti