Mielipiteet

Liikunnan ja urheilun puolesta

Forssa pitää yllä mm. jäähallia, jossa käy paljon käyttäjiä naapurikunnistakin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssa pitää yllä mm. jäähallia, jossa käy paljon käyttäjiä naapurikunnistakin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginvaltuuston kokouksessa 11.5. joustokaukalon lisäksi keskustelussa nousi keskeiseen asemaan liikuntapaikkojen tila ja harrastajien tasapuolinen kohtelu.

Huolensa esittävät sekä Forssan Kokoomus että Vasemmistoliitto, jotka tekivät asiasta omat valtuustoaloitteensa. Kummankin ryhmän näkemys oli yhtenevä siitä, että nyt kaikkia harrastajia ei kohdella tasapuolisesti. Aloitteissa pyydetään selvittämään mikä on kaupungin liikuntapaikkojen kunto- ja käyttöaste sekä mitä niistä maksetaan. Selvityksen pohjalta olisi laadittava toimenpideohjelma, jossa määritellään liikuntapaikkojen kunnostuksen aikataulut ja miten eri lajien harrastajia kohdeltaisiin tasaveroisesti.

Kummatkin aloitteet ovat kannatettavia ja täytyy toivoa, että ne etenevät ripeästi.

Yksi keskeinen puute kummassakin aloitteessa kuitenkin on, nimittäin se, että vain Forssalta vaaditaan toimia liikuntapaikkojen olosuhteiden parantamiseksi, kun käyttäjät tulevat kuitenkin koko seutukunnalta.

Kannattaisi varmaan aloitteiden käsittelyssä laajentaa se koskemaan koko seutukuntaa ja ottaa selvitykseen mukaan myös naapurikunnat.

Pitääkö Forssan yksin huolehtia koko seutukunnan liikuntapaikoista ja harrastajien tasapuolisesta kohtelusta? Eikö tässä olisi nyt näytön paikka paljon kehutulle seutuyhteistyölle ja muuttaa puheet teoiksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti