Mielipiteet

Liittymäpatsaan hankinta

Forssan ydinkeskustan kiertoliittymä on valmistumassa.

Keskelle Forssaa rakennettava kiertoliittymä alkaa olla loppusuoralla. Hyvin näyttää siihen mahtuvan, ja liittymään johtavia katuja on voitu kaventaa useilla metreillä. Näin on saatu jäämään hyvin tilaa kevyen liikenteen jalkakäytäville ja pyöräteille. Esimerkiksi Hotelli Koskenniskan eteen näyttää mahtuvan hyvin ja samoin vastakkaiselle puolelle ja taitaa jäädä vielä tilaa parkkiruuduillekin.

Töiden aikana olen ajellut usein työmaan ohi ja ainakin silloin on liikenne sujunut tolpilla ohjattua kapeaa väylää pitkin vaikeuksitta.

Syy miksi tartuin tähän kirjoitusvälineeseen on tosiasia, että liittymän valmistumisen seurauksena aletaan puhua ja kirjoittaa, mikä koriste tai patsas laitetaan liittymän keskelle. Näin ollen, kun en tiedä, onko suunnitelma jo tehty ja mitä joku on esittänyt, saanen kertoa oman mielipiteeni?

Koska liittymän rakentaminen on vaatinut oman rahapanoksensa ja kun tiedän, että rahaa on kaupungin kassassa vain rajallinen määrä, totean, että säästetään ja tehdään liittymän keskelle hyvällä mullalla päällystetty keskeltä korkeampi pyöreä pallomainen kumpare, jonka päälle kylvetään ruohokenttä.

Keskellä, korkeimmalla kohdalla voisi olla näyttäviä kukkia kasvava kukkamaa. Mahdollisia patsaita taikka muita kaunistuksia voisi suunnitella sitten, kun rahatilanne joskus korjaantuu.

Erkki Kaakinen

Uusimmat

Fingerpori

comic