Mielipiteet

Lintosen syyllistämisen on loputtava

Ilkka Kononen jatkoi vaalisunnuntain jälkeistä Emmi Lintosen syyllistämistä kolumnissaan (FL 30.4.2019). Sen olisi jo korkea aika loppua. Lintonen oli SDP:n Hämeen piirin asettama eduskuntavaaliehdokas ja siihen hänellä oli täysi oikeus.

Mitä tulee itse vaalitulokseen, niin katsotaan vähän lukuja. Kuten Kononen totesi, niin Forssan ja Forssan seudun äänet eivät yksin riitä, vaan ääniä tulee saada myös isoista keskuksista, jos aikoo päästä eduskuntaan. Niitä Kaisa Lepola ei tälläkään kertaa kyennyt keräämään.

Mitä tulee Forssan seudun äänestyskäyttäytymiseen, niin ei voi kiistää, etteikö täällä olisi keskitetty Lepolalle ääniä. Kaikki 14 sosialidemokraattista ehdokasta keräsivät yhteensä 31,1% äänisaaliin 6057 äänellä. Näistä Lepola sai 4300 eli 71% demareiden äänistä.

13 muuta ehdokasta keräsivät kuitenkin 1757 ääntä, joten ei vaalituloksesta voi yhtä ehdokasta näin syyllistää, kun nyt on tehty. Aivan poikkeuksellista demokratian halveksimista. Sitä paitsi yksikään kansanedustajaksi valittu Hämeestä ei olisi päässyt läpi omilla äänillään, vaan siihen vaaditaan joukkue, joka kerää äänet.

Äänestäjät äänestävät juuri niin kuin haluavat, ja kyllä Lepolan 71% ääniosuus demareiden äänistä (ja 22,1% kaikista äänestäneistä) Forssan seudulla on ihan ylärajalla, kun toimitaan länsimaisessa demokratiassa eikä Pohjois-Koreassa.

Uusimmat

Fingerpori

comic