Mielipiteet

Lisää helppoa huutamista

Timo Helin on ilmeisemmin ottanut itseensä. Joku vääräleuka on uskaltanut olla eri mieltä hänen kanssaan. Minäkin olen eri mieltä, mutta se ei tarkoita sitä, että olisin oikeassa. Lähinnä ihmettelen, että mitä hyötyä tai mitä asioita se edistää, että viikosta toiseen luodaan uhkakuvia siitä mitä saattaa tapahtua. Mehän emme oikeasti tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. En minä ainakaan tiedä, ja samassa jamassa tuntuu olevan myös oikeat asiantuntijat.

Ihmettelen lisää. Kukaan ei kiellä etteikö muslimienemmistöisissä maissa olisi suuria ongelmia ihmisoikeuksissa, naisten asemassa, lehdistön vapauksissa ja turvallisuustilanteessa Vai kieltääkö? Kuka? Olen täysin varma, ettei edes Yle kiellä tuota. Ongelma on, että me emme täällä pysty tekemään noiden maiden tilanteelle juurikaan mitään. Ongelmat noissa maissa ovat niin suuria, että heidän omat kansalaisetkin joutuvat hakemaan apua muualta. Osa heistä on tullut Suomeen saakka.

Se väite, että nuo tulijat, tai osa heistä, eivät oikeasti ole avun tarpeessa ei pidä paikkaansa. Siitä todisteena on viime vuosina yli 15 000 myönteistä turvapaikkapäätöstä (Migri 01.2015 – 09.2018). Jos jokainen heistä on ”kehitysmaista tullut turvapaikkaturisti”, niin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä olisi tasan nolla. Aina voi tietenkin väittää virkamiesten päätöksiä virheellisiksi. Yksittäisiä virheitä, kiireestä johtuen, on varmasti ollutkin… puoleen ja toiseen.

Suomessa muslimeja on asunut 1800-luvulta lähtien. Tällä hetkellä Suomessa muslimeja on 2–3 prosenttia väestöstä. Suomeen on tänä vuonna turvapaikanhakijoita tullut runsaat 3000 kappaletta (myönteisiä päätöksiä runsaat 2000 kappaletta). Näyttää siis siltä, että Suomessa ei ole näköpiirissä järin suurta muslimivähemmistöä, joten Helinkin voi hetkeksi vetää henkeä.

Mitä jos pelottelun sijaan koitettaisiin tulla keskenämme toimeen? Ihmisiähän tässä kuitenkin ollaan kaikki. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta onko ainoa vaihtoehto viha?

Siinä Helin on oikeassa, että lukeminen kannattaa. Kannattaa lukea ja ajatella monipuolisesti, myös muuta kuin Islamin jatkuvaa uhkaa.

J-P Rantanen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic