Mielipiteet

Lisää liikennevalvontaa

Poliisin liikennevalvonnalle on kysyntää. Kuva: Riku Hasari, arkisto
Poliisin liikennevalvonnalle on kysyntää. Kuva: Riku Hasari, arkisto

Mielipidekirjoituksessa Liikennevaloristeykset vaarallisia (FL 2.2.) toivottiin lisää kiertoliittymiä Forssan kaupunkialueelle, mikä toisi turvallisuutta ja vähentäisi vaaratilanteita. Esimerkissä mainittiin autonkuljettaja, joka oli ohittanut ja ajanut päin punaista valoa.

Voidaan ajatella, että tuollainen kuljettaja, joka on omaksunut ajokulttuurin muista piittaamatta, käyttäytyisi samoin myös kiertoliittymään tullessaan eli toisin sanoen kiilaisi niin sanotusti väliin samalla häiritsemällä muita autoilijoita (lue ei välitä kolmioliikennemerkistä).

Nämä ovat ikäviä ja ennakoimattomia tilanteita, joita eteen tulee lähes päivittäin. Huomiota pitäisi kiinnittää autokoulun opetusvaiheessa enenevissä määrin ennakoivaan ajotapaan tultaessa risteysalueelle, samoin kohteliaisuus ei olisi pahasta.

Toisaalta on ihmisiä, joiden huomiokyky on rajoitteellinen tai jotka eivät välitä liikennesäännöistä. Heille ei taida olla lääkettä olemassakaan.

Ottamatta kantaa liikennevaloihin tai kiertoliittymään totean, että liikennevalvontaa tulisi lisätä ja saada niitä paljon luvattuja poliisivirkoja myös valvontatehtäviin. Poliitikothan vaativat aina vaalien edellä asioita, eivät niinkään lupaa, koska lupaukset joutuu myös lunastamaan. Ja jos ei pysty toteuttamaan lupaustaan seuraavissa vaaleissa, voisi tulla niin sanotusti takkiin tai ei edes tulisi valituksi.

Ps. Kirjoittaja ei ole sama kun kirjoituksessa mainittu venkoilija ”Liikenneympyräkaupunki”. Tämä kannanotto oli ensimmäinen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti